Wie mag er gaan spelen tegen FC Utrecht?

Foto:

Aanstaande woensdagavond 25 september neemt VV Dongen het in de 2e kwalificatieronde van de KNVB beker op tegen Excelsior 31 uit Rijssen. Er wordt om 20.00 uur afgetrapt op het kustgrasveld.

Uiteraard verwachten we veel supporters langs de lijn op dit mooie tijdstip. Bekercompetitie is anders dan de reguliere competitie en derhalve zal het een pot worden waar beide teams op het scherpst van de snede zullen strijden voor een plaats in het hoofdtoernooi van de KNVB beker.

Door Frank van Heteren

Veel weten beide teams niet van elkaar. Totale onbekenden die voor het eerst een officiële ontmoeting hebben. Excelsior 31 komt uit het Overijsselse Rijssen. Een stadje dat zijn bekendheid kreeg door het boek ‘Het grote gebeuren’ van Belcampo. Rijssen als plaats voor het Laatste Oordeel. Het einde der tijden heeft geenszins plaatsgevonden in Rijssen gezien de bloeiende toeristische sector en de prachtige stadsgezichten. Excelsior 31 is de voetballende trots van dit monumentale stadje.

Jarenlang verbleef de voetbalclub in de Hoofdklasse van het amateurvoetbal, maar wist afgelopen seizoen kampioen te worden. De promotie naar het hogere niveau van de 3e Divisie zaterdag is nog niet helemaal meegevallen voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. Na vijf duels staat het team met één overwinning en vier nederlagen op een gedeelde 12e t/m 16e plaats. Allemaal ploegen met drie punten. Toch is de oefenmeester niet ontevreden over het gebeden spel. “Vorig seizoen hadden wij de bal en nu is dat de tegenstander. Dat heeft te maken met de fysieke manier van spelen waarbij ons middenveld soms tekort komt. Toch kan ik mijn team qua strijdlust alleen maar een voldoende geven en wij moeten zoeken naar de oplossingen, zodat we zelf meer kunnen gaan voetballen.”

Excelsior 31 kampt met hetzelfde probleem als VV Dongen. ‘Aardig tot de zestien en dan houdt het op.’ Het zal daarom een krachtmeting worden van twee teams die enerzijds nieuw zijn op dit niveau en anderzijds een team dat in opbouw is en smacht naar een klinkende overwinning. In mijn optiek geheel gelijkwaardig dus, maar ik kan er verschrikkelijk naast zitten.

Ik hoop dat ik gelijk krijg want dat maakt de ontmoeting des te interessanter! Twee ploegen die vol voor de winst zullen moeten gaan om een ticket over te houden voor het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Een ontmoeting met Utrecht staat op het spel en zeg nou zelf….Wie wil daar nou niet tegen spelen?

Woensdagavond 25 september is The Showdown !! Kom allemaal kijken en hopelijk zult u genieten van twee teams die willen voetballen en u willen vermaken ! Het Grote Gebeuren begint om 20.00 uur

Reacties