Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen (Vaart) wordt voor de vijfentwintigste keer een toernooi gehouden in de spelsoort driebanden-groot. Ook deze keer is Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken uit Tilburg de naamgever aan dit toernooi.

Er wordt weer gespeeld in poules van vijf. Komende week gaat de organisatie aan de slag met het speelschema. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Je kunt je dus nog melden. Neem dan contact op met sportcafé ’t Vaartje telefoon nummer 0162-312275. De finale wordt gespeeld in december/januari. Bij de planning zal er zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de verschillende competities.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot:
3-tallen: Gelijkspel ’t Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje 1 met 27-27 gelijk tegen team Prinsenhoeven uit Tilburg. Kopman Patrick Schrijver speelde gelijk. Hij kwam uit op 0.604 en maakte bovendien een fraaie serie van vier caramboles. Willy v.d. Wiel was de enige die verloor. Willy kwam niet echt in zijn spel. Hij kreeg overigens ook maar 44 beurten. Piet Vissers was de man van de wedstrijd. In maar 36 beurten wist hij de eindstreep te halen. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.583. Op maandagavond 30 september speelt dit team in sportcafé ’t Vaartje tegen team BSV uit Waalwijk. De aanvang van de wedstrijd is 19.30 uur.

4-tallen: Verlies voor Van den Nieuwenhuizen
In Oosterhout verloor team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 32-30 van team Cortini. Leo Loonen had een absolute off-day, terwijl zijn opponent in een bloedvorm stak. Deze maakte de partij al na 33 beurten uit. Tegen zoveel geweld had Leo deze keer geen verweer. Ook Theo Laros moest verlies incasseren. Hij kwam slechts drie caramboles te kort. Kopman Embert Broekhoven loodste zijn partij bekwaam naar de winst. Reserve Ton Hamers was de beste man van zijn team. In slechts 34 beurten spurtte Ton naar de meet. Hij kwam uit op het voortreffelijke gemiddelde van 0.470. Hij maakte bovendien een prima serie van vier caramboles. Op donderdagavond 26 september speelt team Van den Nieuwenhuizen tegen team Nooit Volleerd uit Waalwijk. Ook deze wedstrijd begint om 19.30 uur.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
thuiswedstrijd team SunControls
Op donderdagavond 3 oktober speelt team SunControls Tilburg in sportcafé ’t Vaartje tegen team de Hazelaar uit Rosmalen. De vorige wedstrijd pakte team SunControls de winst. Het wil deze trend in deze wedstrijd graag voortzetten. Team SunControls bestaat uit Patrick Schrijver, Anton Smulders, Anja Verbogt, Jos Hamers en Bert van den Hooff. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: ’t Vaartje 2 en 3 pakken winst
In Geertruidenberg won team ’t Vaartje 3 met 27-28 van tea D’n Berg. De enige verliespartij kwam op naam van Ton Kemmeren. Hij kreeg ook maar 35 beurten en kwam toch maar vier caramboles te kort. Over het gemiddelde van 0.657 kan hij tevreden zijn. Met het resultaat waarschijnlijk minder. Hij maakte bovendien een serie van vier. Dat deed Arthur Snoeren ook. Arthur pakte de partij door de defensie goed gesloten te houden. Ook voor kopman Embert Broekhoven was er winst. Embert vocht een verbeten duel uit met zijn tegenstander. Hij wist in de slotfase de winst naar zich toe te trekken.

Ook voor team ’t Vaartje 2 was er winst. In sportcafé ’t Vaartje werd het 27-25 tegen team de Eekhoorn uit Oosterhout. Piet Vissers kwam niet in zijn spel en verloor. Winst was er wel voor Bart de Wijs en Ad Faro. Ad speelde een geconcentreerde partij en wist goed in het spoor te blijven van zijn rivaal. In de slotfase maakte Ad de partij gedecideerd uit. Hij kwam uit op het degelijke gemiddelde van 0.700. Bart de Wijs excelleerde. In maar 35 beurten was Bart al bij de finish. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Over het gemiddelde van 0.942 waren hij en zijn teamgenoten bijzonder te spreken.

B2: AK wint nipt van Royal Hedge
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart werd de derby gespeeld tussen team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel en team Boomkwekerij en tuincentrum Royal Hedge Dongen. Het werd een enerverend duel. In de eerste partij speelde Erwin Ligtenberg en Bert van den Hooff gelijk. Erwin maakte in de na-beurt gelijk. De partij was al na veertig beurten uit. Beide spelers zetten het mooie gemiddelde van 0.475 neer. Bert maakte een fraaie serie van liefst zes caramboles. Erwin zette hier een serie van vier tegenover.

Ook Ton Hamers maakte een serie van vier. Ton verkeerd in een bloedvorm en trok de partij tegen Edwin Ligtenberg naar zich toe. Edwin moest nog twee caramboles in de na-beurt, maar dit lukte hem niet. In het duel der kopmannen troefde Johan Ligtenberg, Anton Smulders af. Beide spelers hielden de verdediging prima gesloten. Anton kwam aan de meet nog maar vier caramboles te kort. Met dit resultaat blijft team Royal Hedge aan de leiding. Op dinsdagavond 1 oktober speelt team AK Deur & Interieur tegen team DGP uit Herpt. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart beginnen om 19.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen