Jeugdig Olympia’60 moet volgende stap gaan zetten

Foto:

Frans Ceton heeft er zin. Zijn tweede seizoen bij Olympia’60. Terugkijkend op het vorige seizoen kan hij tevreden zijn. “We zijn toen met een nieuw, jeugdig team begonnen. De eerste wedstrijden werden verloren. Maar door goede teamgeest, hard werken en de rust te bewaren wist Olympia’60 vervolgens een mooie serie weg te zetten.”

Ervaring
Er werd zelfs even geroken aan een periodetitel maar de cruciale wedstrijd tegen Oosterhout werd verloren. “Je merkte de spanning die er op zat bij met name de jonge spelers. Die ervaring nemen ze mee naar dit seizoen”, aldus de Tilburgse oefenmeester.

Piepjong
Frans is in zijn nopjes met de selectie waarin alleen Devie de Ronde niet meer van de partij is. “Jammer dat Devie gestopt is. Hij was zó belangrijk voor het team en de speelwijze. Maar gelukkig hebben we er weer spelers bij. Nick van Wanrooij en Gidy de Leeuw kwamen de hoofdmacht versterken. Raymon Damen en Elroy Vereggen, vorig jaar in het tweede team, zijn nu weer vol beschikbaar voor het eerste. En ook vanuit de jeugd is er weer aanvulling. Dé verrassing in de voorbereiding was Ruth van der Dussen. Maar ook Pepijn Tennebroek maakte al wat speelminuten. In de breedte zijn we er op vooruit gegaan, terwijl in het tweede team, met een nieuwe coach, ook veel vooruitgang zit. Vergeet niet dat we nog steeds een piepjong team hebben.”

Top vijf
De vierde klasse lijkt komend seizoen een zware dobber te worden. Veel ambitieuze teams zullen meestrijden om de bovenste posities. Aan de ene kant een aantal sterke, uit de derde klasse gedegradeerde teams (RFC, SSC’55, IFC). Daarnaast een aantal veelbelovend ploegen die zich voor het eerst in de zaterdagcompetitie presenteren zoals SCO en Dongen. Frans hoopt zich met zijn team ergens in de top vijf te kunnen nestelen.

Wedstijdfit
Is Olympia klaar voor de seizoenstart ? “We hebben er ontzettend veel zin in. Olympia heeft een voetballend, veelzijdig team. En natuurlijk leuk dat we het nieuwe kleedkamergebouw kunnen gaan gebruiken. Olympia’60 is op alle fronten klaar voor de volgende stap.” Hoe dat in de competitie eruit gaat zien, is afwachten. “We kunnen meteen aan de bak tegen sterke teams als IFC en Oosterhout. Hopelijk hebben we een betere start dan vorig seizoen toen het team nog in opbouw was. We moeten nog groeien op het gebied van wedstrijdfitheid. Ondanks de trainingen en oefenwedstrijden merk ik dat we daar nog niet op 100% zitten. En het is natuurlijk jammer dat we aanvoerder Pepijn nog even moeten missen. Maar we hebben vorig seizoen duidelijk aangetoond dat we met een gezonde teamgeest en juiste veerkracht veel kunnen bereiken. Dat zit wel goed !”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen