Voorbeschouwing Blauw Geel 38 vs VV Dongen

Foto:

Het wordt alweer de 11e ontmoeting tussen de twee geelblauwe teams uit Brabant. Blauw-Geel 38 (BG 38) en VV Dongen weten in hun onderlinge ontmoetingen het voetbalhart harder te laten kloppen. Toch zijn de verhoudingen anders dan voorgaande jaren. VV Dongen heeft een team in opbouw en BG 38 mag het doen met ervaren en getalenteerde jongens. Dat levert hen op dit moment de status van medekoploper op. In Veghel wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Door Frank van Heteren (teammanager VV Dongen)

Elke week wordt het lastiger om iets te vertellen over het team waar je zelf medeverantwoordelijk voor bent. Schrijf je iets aan de ene kant dan zal de andere kant zich niet gezien of gepasseerd voelen en dat is andersom ook zo. Lastig dus! Maar ik laat me niet vangen door een probleempje, want een beetje inspiratie is zo gevonden, als je maar kijkt (zou Cruijff gezegd kunnen hebben).

Kijk, VV Dongen krijgt de complimenten maar pakt de punten niet. Daar kunnen wee het elke week over hebben maar dat voegt helemaal niets toe. Het is gewoon een gegeven en dus zal je dan naar de volgende wedstrijd moeten kijken. Leermomenten, zoals dat zo mooi heet. Ik heb het liever over vorm en vertrouwen! Leren kan je elke dag, maar vorm moet je voelen en vertrouwen heb je, mits je er veel voor wilt doen.

Dat laatste kan ik ons team niet verwijten. Er is volledig vertrouwen in deze groep, die pas in de zomer elkaar leerden kennen. Wekelijks zie je voortuitgang in hun ontwikkeling en het is aan hen om dat om te zetten in resultaat. “Wij kunnen ze er niet inschieten!” is een veelgehoorde opmerking op menig bank als er een opgelegde kans om zeep wordt geholpen. Maar ik wil daar meteen aan toevoegen: Dat doen die gasten echt niet expres! Vorm, vertrouwen en werklust gaan hand in hand om resultaat te boeken. Als er één wegvalt zal je het moeten compenseren met de andere twee. Simpel toch? Nou nee, niet helemaal, want je hebt namelijk ook nog te maken met een tegenstander. Die kan ook weleens gewoon beter zijn. Verliezen is dan geen schande en zeker niet als je op waarde wordt verslagen.

Vertrouwen, werklust en vorm! De heilige drie-eenheid! Het zou wat zijn als dat de ultieme formule zou zijn tot het behalen van punten. Misschien zit er een kern van waarheid in, maar ik ga liever uit van de Collectiviteit! Samen spelen en Samen genieten! Dat is de basis waar alles om draait in een teamsport als voetbal. Elkaar aanjagen, elkaar corrigeren en elkaar beter maken! Dat is voor mij het ultieme in voetbal en als je dat met elkaar hebt weten te doen op een zondagmiddagje dan heb je nooit verloren en heb je alleen maar gewonnen!!!
Aanstaande zondag 22 september begint in Veghel de wedstrijd om 14.30 uur en als je met de bus mee wilt rijden dan moet je rond 11.45 uur in de kantine zijn. De bus vertrekt om 12.00 uur precies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen