Super G(ezellig)-toernooi DVVC.

Foto: DVVC

Het 8ste G-toernooi was weer een super gezellig feestje. Met maar liefst 21 spelende teams had het ook nog een internationaal tintje. De Lembeekse Grasduikers, uit Lembeke België, waren present met 2 teams.

Om stipt 09.30uur liepen de teams in defilié naar het hoofdveld waar ze door de speaker of the day aan elkaar werden voorgesteld. Na een kort welkom was er een minuut stilte voor de onlangs plotseling overleden trainer van de Lembeekse Grasduikers voetballers. Ruim 250 spelers en hun begeleiders waren een minuut lang muisstil. Respect.

Het zonnetje was vandaag in een opperbeste stemming en bracht zijn vrolijkheid over op alle aanwezigen. Spelers, begeleiders, vrijwilligers, fans en bezoeker genoten van de wedstrijden. Van de rust tussen de wedstrijden door die ze in de schaduw of op het terras onder de parasols doorbrachten. Relaxte luisterend naar de muziek verzorgd door For Music Licht & Geluid.

Deelnemers smikkelden tussen de middag van het lunchpakket geschonken door Lidl en zongen uit volle borst mee met zangers Pedro Akkermans en Albert. Zij die nog meer dan voldoende energie hadden liepen vrolijk zwaaiend mee in de polonaise. Door de 2 DVVC teams werd vol trots geposeerd met de vlag van de Dirk Kuijt Foundation met in hun midden een bestuurslid van deze Foundation die wederom een kijkje was komen nemen bij dit mooie toernooi van hun.

De blessures bleven gelukkig ook zeer beperkt. Dankzij het zonnige weer en de gemoedelijk sfeer, het enthousiasme en sportiviteit was er ook geen enkele wanklank en zo was het voor de aanwezige EHBO-ers ook haast een callamiteitenloze dag. Barry’s ijswagen werd enthousiast ontvangen en alle deelnemers smulde van het heerlijke, naar eigen smaak gekozen, schepijs alvorens men het veld weer op toog om het middagprogramma af te werken.

Bij de klok van 15.30u werd door voorzitter Carla van Delft een woord van dank uitgesproken voor 3 vertrekkende bestuursleden van het G-team. Kees en Marion vd Bemd en Tom Schoormans die 12jaar geleden mede aan de wieg van het DVVC G-voetbalteam stonden en 8 jaar geleden zich vol op de organisatie van het toernooi stortte. Mede door hun inzet staat het toernooi nu als een huis en wint het nog steeds aan populariteit bij de verschillende clubs waar men een G-team heeft.

Nadat het drietal letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes waren gezet was het woord aan de Dongense Burgervrouwe Marina Starmans. Wanneer het het even toelaat komt ze graag in persoon om de prijzen uit te reiken. Alle teams ontvingen voor alle voetballers een medaille en een mooie “on-the-go” drinkbeker ter beschikking gesteld door Dupont de Nemours uit Dordrecht. Voor alle deelnemende teams was er een glimmende toernooibeker. Vandaag kende namelijk alleen maar winnaars. Allemaal Toppers!

De uitslagen:
Poule 4: De Jeugdpoule:
3e plaats Terhijden – 2e plaats Lembeekse Grasduikers uit Lembeke, België en de 1e plaats overtuigend gewonnen door v.v. Rijen kids (zij hadden geen enkele wedstrijd verloren. Top!)
Poule 3:
6e plaats VFC Vlaardingen 2 / 5e plaats RKDVC / 4e plaats DVVC1 / 3e plaats RK SVB (Braakhuizen)2 / 2e plaats Sarto en de 1e plaats was weggelegd voor RK KSV dat geen enkel doelpunt tegen kreeg vandaag!
Poule 2:
7e plaats WHS / 6e plaats Beek Vooruit / 5e plaats DVVC2 / 4e plaats vv Rijen/ 3e plaats FC Engelen / 2e plaats OVC2 en de 1e plaats was voor MOC’17 die in een ware nek-aan-nek-race de concurrentie met 1 doelpunt meer op hun doelsaldo achter zich wist te houden.
Poule 1:
6e plaats VFC Vlaardingen / 5e plaats Lembeekse Grasduikers / 4e plaats RK KSV1 / 3e plaats OVC1 / 2e plaats vv Bavel / 1e plaats en daarom mogen zij, overigens net als vorig jaar, weer een jaar lang genieten van de enorme Wisselbeker: RK SVB1 (Braakhuizen).

Alle teams, alle spelers: GEFELICITEERD
Alle teams, alle spelers, alle vrijwilligers : Dank jullie wel voor jullie inzet, enthousiasme, werk en goede humeur.
Alle teams, alle spelers, alle vrijwilligers, alle fans en alle bezoekers : Dank jullie wel voor jullie sportiviteit, gezelligheid, enthousiasme, spontaniteit, kortom: voor jullie aanwezigheid. Zonder jullie geen toernooi. Dank, dank, dank.
Daarom …. Tot volgend jaar?!
Wederom een mooi G-toernooi in het eerste weekend van september 2020.
Bij deze zijn jullie allen weer uitgenodigd!

Foto’s: DVVC

Reacties