Dongense Darts Competitie

Foto: CC0/Public Domain

De Dongense Darts Competitie is weer begonnen. 25 teams nemen deel aan deze Winter competitie 2019-2020.

Het Vaartje 1 kreeg in de Tweede Divisie Pijlloos op bezoek. Tot 4-4 ging het gelijk op. Pijlloos pakte daarna alle koppels tac/tic en won zo met 9-4 de wedstrijd. Een taak voor het andere team van Het Vaartje ‘De Nifkes van Het Vaartje 2’ om toch een overwinning in Het Vaartje te houden. No Mercy was de tegenstander. En die overwinning kwam er ook. 8-5 de winst voor Nifkes van Het Vaartje 2. HBHB opende tegen TROTS. En HBHB begon slecht aan de wedstrijd. 4-0 achter en dus in de achtervolging. Maar HBHB kon niet voorkomen dat TROTS de wedstrijd won met 8-5. Voor TROTS gooide Corné Verbunt een 180 en finishte Gert-jan Klijs 99. Het Karrewiel 1 wil voorkomen dat het al snel nergens meer om speelt. Dus goed beginnen is het devies. Maar tegenstander DVDVD had andere plannen. DVDVD won gewoon de wedstrijd met 8-5 en heeft de eerste winst binnen. Darth Vader was deze ronde vrij. Pijlloos mag de ranglijst tenminste een week aanvoeren

10 teams zijn ingedeeld in de Eerste Divisie. Dus elke week aan de bak. Nie te Pijle was goed begonnen met een bekerwinst op De Tobbers. Nu tegen New Bundy’s. New Bundy’s pakte een ruime voorsprong en kon deze vasthouden tot het eind. 8-5 de score voor New Bundy’s. De Tobbers kregen door die bekerwedstrijd toch een tikkie. Nu tegen Vrolijke Bull maar lieten zien wat je van het seizoen wil maken. Begin was desastreus voor De Tobbers. 7-1 achter. Maar De Tobbers kwamen wel terug in de wedstrijd en de resterende punten te pakken. 7-6 wel de winst voor Vrolijke Bull. Edwin Proosten van De Tobbers finishte 130. Gijle Peile kreeg Op Dreef 3 op bezoek dat deze avond sterker bleek. 8-5 de score voor Op Dreef met een 92 finish van Sebastiaan van den Hoek. Falcon speelde tegen No Score dat is gepromoveerd vanuit de Tweede Divisie. Falcon dacht er waarschijnlijk iets te makkelijk over, maar No Score won met 9-4 ruim. 4P tegen Het Karrewiel 2 ging lang gelijk op. Maar alle koppels tac/tic gingen verloren voor 4P dat daarmee met 10-3 de wedstrijd weggaf. Voor 4P finishte Henk Boudewijns 130. Voor Het Karrewiel 2 gooide Peter van Laarhoven een 180. Door deze ruime winst staat Het Karrewiel 2 bovenaan in deze divisie.

6 teams komen uit in de Dongense Ere Divisie en spelen dan 3x tegen elkaar. Op Dreef 12 speelde tegen de nieuwkomers Up to the bar 1. Tot 4-4 was de wedstrijd in evenwicht. Up to the bar kwam zelfs nog met 5-4 voor, maar Op Dreef trok toch de wedstrijd naar zich toe. 8-5 de score met een 108 checkout voor Piet van Andel en een 180 score voor Joep Smetsers. Voor Up to the bar scoorde William Leijten een 180 en finishte 110. Wesley Kuijsters gooide ook een 180. Triple Trouble kon Malle Bull in het begin nog bijhouden, maar kon een grote nederlaag niet voorkomen. Malle Bull won met 10-3. Voor Malle Bull gooide Oswald Janssen een 180 en finishte Pim van Boxel 119. The Dartons dachten snel klaar te zijn met Het Karrewiel 13. Maar The Dartons kreeg Het Karrewiel niet van zich afgeschud. En Het Karrewiel 13 won zelfs met 7-6. Wat een verrassing gelijk op speelronde 1. Wiek Claassen van The Dartons scoorde een 180. Malle Bull staat na ronde 1 bovenaan.

Reacties