Voorbeschouwing VV Dongen – OSS 20

Foto:

Als elftalleider moet je oppassen wat je in een voorbeschouwing opschrijft of vertelt. Alles ligt onder een vergrootglas en dat is toch anders schrijven dan wanneer je een onafhankelijke taak hebt.

Maar zolang niemand dit taakje wil overnemen ga ik jullie toch proberen op te warmen om zondag te komen kijken naar het vernieuwde VV Dongen. Zondag 8 september komt koploper OSS 20 op bezoek en de clash tussen de twee geel-blauwe formaties zal op verschillende fronten interessant worden. Des te meer reden om Het Middagje VV Dongen te bezoeken.

Door Frank van Heteren (teammanager VV Dongen)

Het mooie van ‘een team in opbouw’ is dat je met andere ogen een wedstrijd bekijkt. Natuurlijk wil je winnen en natuurlijk wil je dingen terugzien op het veld die er gezamenlijk zijn afgesproken. Maar je kijkt ook naar de ontwikkeling van sommige spelers die vorig seizoen nog op een heel ander niveau speelden. Hoe gaan ze om met de weerstand, de druk en de hogere intensiteit? Ik ga nu niet in op individuele spelers, maar ondanks de nederlaag van vorige week bij DEM zag ik genoeg aanknopingspunten om beter te worden en natuurlijk zag ik ook dingen gebeuren die je niet zou verwachten op dit niveau. Het hoort allemaal bij het proces dat in de zomer in gang is gezet. Ik weet ook dat vertrouwen van de supporter hand in hand gaat met resultaten. Optimistisch als ik ben, ben ik ervan overtuigd dat deze groep nog gaat verrassen dit seizoen.

Of dat aanstaande zondag al staat te gebeuren is de vraag? Ik zie OSS 20 als een gerespecteerde tegenstander. Beide clubs hebben elkaar de laatste jaren al vaak bestreden. Mooie wedstrijden op het scherpst van de snede waarbij de ene keer VV Dongen als overwinnar uit de strijd kwam en dan weer de Ossenaren. Vorig seizoen kwam OSS 20 in de 3e Divisie nadat het vier jaar in de Hoofdklasse vertoefde. De 6e plaats in de eindrangschikking was uitstekend en beide ploegen hielden in de onderlinge ontmoetingen een uitoverwinning over. Dit jaar hebben de mannen van trainer Bart Kreekels wellicht andere ambities.

Na twee overwinningen en nog geen verliespartij vanaf de voorbereiding speculeren de media of OSS 20 een titelkandidaat is. Kreekels houdt de rem erop als hij ingaat op deze vragen. Zou ik ook doen! Maar aan kwaliteit heeft hij geen klagen. Hij kan jongens een-op-een wisselen zonder dat er kwaliteitsverlies wordt geleden. Een luxeprobleem dat afgelopen weekend escaleerde toen hij twee jongens op de tribune moest zetten. Beide jongens gaven aan dat zij daarmee niet akkoord gingen en willen per direct ermee stoppen. Tenminste, volgens Stadskrant Veghel.

Het hoort er allemaal bij. In elke selectie gebeurt er wel wat en soms heb je als team weleens de kritische buitenwacht nodig om jezelf nog verder op te peppen, maar uiteindelijk moet je het samen doen!  OSS 20 kent een vliegende start en VV Dongen is voetballend niet slecht begonnen. Twee uitersten die elkaar zondag op Sportpark de Biezen gaan bestrijden. 90 minuten hoogstaand voetbal! U kent daar bij zijn! U bent van harte welkom en beide teams zullen uw aanwezigheid zeer op prijs stellen. Aanvang is om 14.30 uur

Reacties