VV Dongen doet zichzelf tekort in Beverwijk

Foto: Jeffrey Oomens

In Beverwijk ontmoetten VV Dongen en DEM elkaar voor de allereerste keer in hun bestaan. DEM promoveerde de laatste twee seizoenen van de 1e klasse naar de 3e Divisie en het was voor hun de eerste thuiswedstrijd op dit niveau.

In een duel dat voor 60% door de Dongenaren werd gedomineerd won de promovendus met 1-0 na één foutje in de verdediging. Spits Jesse Arendse was het goudhaantje voor de thuisploeg en DEM wist de overwinning als een hecht collectief over de streep te trekken. Zondag 8 september wacht VV Dongen een thuiswedstrijd tegen het nog ongeslagen OSS 20. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.

VV Dongen was na het behaalde punt van vorige week tegen EVV met redelijk wat zelfvertrouwen naar Beverwijk afgereisd. Ondanks dat de ploegen niet veel van elkaar wisten begonnen de Wijkers behoudend aan het duel. VV Dongen joeg vanaf het eerste fluitsignaal op elke bal en DEM kon niet veel meer doen dan de lange bal te spelen. Trainer Osman Erbas had Nassim Asrih boven Robin de Man gekozen in de spits. De behendige aanvaller was over het algemeen een plaag voor de stugge DEM -defensie, maar VV Dongen kon het gaatje niet vinden. Ook de uitblinker van vorige week , Anouar Moukouh was een plaaggeest via de rechtervleugel, maar ook hij kon in de eindfase niet het beslissende tikje geven.

Eigenlijk kampten beide ploegen met het gemis aan meedogenloze spitsen. “Je moet bij grote kansen wel de trekker overhalen en met overtuiging je acties aangaan.” was het verwijt of beter gezegd, constatering van beide coaches na de wedstrijd. DEM trainer Arvid Smit vond vooral dat VV Dongen de eerste helft compleet in handen had maar vond zijn team in de tweede helft de bovenliggende partij. Vanuit zijn perspectief had hij gelijk, maar dat kwam mede doordat VV Dongen haar dominante rol kwijtraakte na het enige foutje in defensief opzicht waardoor Arendse zijn ploeg eenvoudig op 1-0 zette.

VV Dongen was genoodzaakt om de achtervolging in te zetten waar DEM zich kon gaan bezighouden met tegenhouden en counteren. Waar VV Dongen in de eerste helft verzorgd en gedoseerd voetbalde was het na het doelpunt even helemaal weg bij de Dongenaren. DEM kreeg veel meer mogelijkheden om zich onder de druk uit te voetballen waardoor het voor de toeschouwer leek dat DEM beter werd, maar het lag aan VV Dongen zelf dat de mannen van Smit de beste kansen kregen.

Erbas poogde met een aantal aanvallende wissels het tij te keren, maar tot echte grote kansen leidde het niet en was het eerder DEM die de mogelijkheden kreeg dan de jonkies van VV Dongen. Na slechts 92 minuten ( terwijl er 6 keer werd gewisseld) floot arbiter Wiersma af en moest VV Dongen de wonden likken van een zuur verlies. Voetballend oogde het team van Erbas dik in orde, maar met een beetje meer ‘killersinstinct’ had deze uitslag er waarschijnlijk niet gestaan. Het zal voor Erbas en zijn staf een leermomentje zijn geweest.

Aanstaande zondag 8 september speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen OSS 20. De ploeg uit Oss is sterk uit de startblokken geschoten en wisten allebei hun wedstrijden om te zetten in winst. In Gemert werd met 2-4 gewonnen en afgelopen zondag werd Jong ADO Den Haag met 5-0 aan de kant geschoven. Aanvang is 14.30 uur

Reacties