ONI heer en meester over de kanaries: 6-2

Foto:

De Vrienden Derby tussen ONI 1 en de Dongen kanaries 2 is een duidelijke prooi geworden voor de nieuw bakken 3e klasser ONI 1

In een zeer sportieve derby kwamen vele oude bekende elkaar weer tegen binnen de lijnen en was ONI gebrand op een goed resultaat. Nou het resultaat was er ook, de complimenten waren niet van de lucht aan het adres van de Oranje blauwe leeuwen, een sublieme eerste helft werd afgesloten met een 4-1 voorsprong voor ONI, door treffers van Yessie, Floris, Sander en opnieuw Yessie.

Deze tussenstand had gezien de kansen regen in het eerste kwartier vele malen hoger kunnen uitvallen en misschien wel moeten vallen, maar kansen voor Floris, Sander,Yessie en Sonny waren nog niet aan hen besteed. Nee men bewaarde de treffers voor later en wat voor treffers zeg, de ene na de andere treffer kwam op sublieme wijze tot stand met of zonder het nodige geluk, maar tellen deden ze. Na de rust een opnieuw beter ONI al was de dominantie niet zo groot als voor rust.
De weersomstandigheden deden beide teams een tandje terug schakelen, maar de schwung bleef er inzitten.

Heel rustig bouwde ONI de voor sprong uit naar 5 – 1 door een fantastische treffer van Jaap, kruising kruising en zo het netje in, Dongen kwam even een klein beetje terug in de wedstrijd door ook een mooie treffer met het hoofd naar 5 – 2, maar verder kwamen de kanaries niet. Nee het waren de Oranje Blauwe leeuwen die weer even brulden en middels een werkelijk schitterende treffer van super invaller Lars vd Kletersteeg de stand naar 6 – 2 tilde.

Hierna was het de wedstrijd rustig uitspelen voor ONI, Dongen geloofde het wel, de strijd was gestreden, ONI HEER EN MEESTER in de DONGEN CLASH.!!!
ONI 2 speelde een paar uur eerder uit bij Olympia’60 ook voor de Beker en ook hier was ONI de meerdere en liep men na 90 minuten zwoegen en zweten als trotse winnaars van het veld. De 0 – 2 was nog een magere afspiegeling van de rijkelijk vele kansen die het team van Ad Broeders en Rini Netten bij elkaar voetbalde.
Het spel was van beide kanten niet je van het, maar de strijd vergoede veel in de drukkende warmte. ONI sleept dus 6 dongense punten uit het vuur en is de winnaar van het derby weekend, en dat doet een mens toch veel goed.

PROGRAMMA ONI 7 SEPT

15.00 ONI 2 – CLUZONA
15.00 ONI 3 – CHC
12.30 ONI 4 – SCO
10.15 015 – WASPIK

17.00 RAAMSDONK – ONI 1
11.00 SCO – 013
09.30 BERKDIJK – 012
09.30 NEO – 010
08.30 OLYMPIA – 09

Reacties