Jeu de Boules dag SWOD

Foto:

Elk jaar organiseert SWOD in samenwerking met Jeu de Boules Club Dongen een gezellige middag voor de ouderen uit onze gemeente. De meeste blijven in de zomermaanden thuis en kunnen dan volop genieten van de verschillende activiteiten die SWOD dan organiseert.

Meestal is deze boulesdag op de eerste maandag in augustus, maar dit jaar hebben ze de dag iets eerder gepland, namelijk op maandag 29 juli. Er hadden zich dit jaar beduidend meer mensen opgegeven om mee te doen. Waren het er vorig jaar 49, deze keer bleven er 60 deelnemers over. Eigenlijk twee mensen meer, maar zij dachten dat deze sportieve activiteit om 2 uur begon i.p.v. een half uurtje eerder. Uiteindelijk hebben ze toch nog met enkele clubleden een “bouleke” kunnen gooien.
Ook vanuit de club zelf was er meer dan voldoende belangstelling. Er deden gezien het aantal SWOD-deelnemers 20 clubleden mee. In totaal dus 80 deelnemers voor dit SWOD-Boulestoernooi, verdeeld over twintig buitenbanen.

Ja, er zou deze dag buiten gespeeld worden. De weersomstandigheden waren dusdanig, dat men hiertoe besloten had. Gelukkig was het niet zo warm als een week eerder. Voordat de mensen kwamen hadden de clubleden het terras al klaar gemaakt: genoeg stoelen en tafeltjes om aan te schuiven.

Rond half 1 kwamen de eerste gasten al om zich aan te melden In tegenstelling tot andere jaren was er dit jaar tot ieders verrassing GEEN “ bewaakte fietsenstalling” aanwezig, maar moest men zijn/haat fiets elders wegzetten. Onze vaste “security man” of beter gezegd “fietsenbewaker” in de persoon van Jantje Krol moest om gezondheidsredenen helaas verstek laten gaan. Hij lag op dat moment in het ziekenhuis. We wensen hem namens de SWOD en Jeu de Boules Club Dongen uiteraard van HARTE BETERSCHAP en hopen dat hij weer spoedig onder ons is.

Om half twee had iedereen zich ingeschreven en konden Gerdie en Henk (beide leden van de wedstrijdcommissie) de indeling gaan maken. Men had gekozen voor het idee, dat het clublid op de baan bleef staan en dat de boulers naar een andere baan moesten gaan. Bovendien kregen ze ook andere tegenstanders.
Na het openingswoordje van Pieter Domen, de begeleider van deze activiteit, konden de mensen zich naar de banen begeven om in totaal 3 wedstrijden van ongeveer 45 minuten te gaan spelen. Na elke wedstrijd moesten zowel de winnaars als de verliezers de stand doorgeven aan de mensen achter de wedstrijdtafel.
Hoewel Henk duidelijk had uitgelegd wie er met wie op een baan moest spelen, waren er toch enkele spelers die zelf een keuze maakten. Ja en dan krijg je op deze manier een totaal ander verloop van het toernooi. Geen nood, dat werd opgelost, want vandaag stond gezelligheid bovenaan!

In de pauzes kon men op het schaduwrijk terras gezellig genieten van een heerlijk koel drankje en/of ijsjes. De barbezetting van deze dag was traditioneel in handen van een goed op elkaar ingespeeld drietal: Corrie, Jeanne en Ruud.
Aangezien het toch best nog warm was, dus “dorstig weer”, hadden ze hun handen vol om de mensen allemaal op tijd te bedienen.
Tussendoor werden de mensen nog verrast met een snackje in de vorm van een kaasje-worstje-tomaatje-komkommertje. Het feit dat de schalen vrij snel leeg waren, zegt toch wel iets over de smaak.

Rond 5 uur waren alle wedstrijden gespeeld en kon de WECO de balans opmaken. Wie zou er vandaag winnen en dus met de Wisseltrofee naar huis gaan? Het was zeker spannend, omdat er nogal wat SWOD-boulers waren die alle 3 wedstrijden gewonnen hadden: maar liefst 12 spelers kwamen daarvoor in aanmerking!
Wethouder René Jansen was inmiddels ook gearriveerd, evenals Colinda Blous van de SWOD. Er werden nog wat foto’s gemaakt als herinnering aan deze fraaie dag.
Een kwartiertje later was de uitslag bekend en konden de prijzen uitgereikt worden.

1e plaats: Mevr. S. van Strien 3 gewonnen en 34 +punten
2e plaats: Dhr. P. van Dongen 3 gewonnen en 34 +punten
Aangezien mevr. van Strien de eerste wedstrijd iets beter had gespeeld dan
Dhr. van Dongen, kwam zij op de eerste plaats!
3e plaats: Mevr. M. Coreman-Verhof 3 gewonnen en 28 +punten

Wethouder René Jansen nam de prijsuitreiking voor zijn rekening. Hij memoreerde in zijn kort woordje nog de fijne samenwerking tussen SWOD en de Jeu de Boules Club en bedankte iedereen die zijn of haar steentje had bijgedragen. Niet alleen de vrijwilligers op deze dag, maar juist ook de deelnemers van SWOD en Jeu de Boules Club Dongen. De winnaars kregen uit zijn handen een beker uitgereikt en mevr. Stina van Strien mocht tevens de grote wisselbeker in ontvangst nemen als trotse winnaar van dit goed verlopen toernooi. Men kon terugkijken op een geslaagde dag en iedereen ging met een voldaan gevoel naar huis.
Volgend jaar zien we elkaar hopelijk weer op het SWOD-boulestoernooi.

Reacties