Nicole Kimenai Brabants Kampioen dressuur DE klasse Z1

Foto:

Aan de Brabantse kampioenschappen voor pony’s namen verschillende amazones van PSV De Edele Hoefjes deel. Wanneer er op de Brabantse kampioenschappen een goede prestatie neergezet wordt, is er de mogelijkheid om een ticket te bemachtigen voor de Nederlandse kampioenschappen.

Dat is twee amazones van PSV De Edele Hoefjes gelukt. Nicole Kimenai nam met haar hengst Tongerenhof Aramis deel in de klasse DE/Z1. Tongerenhof Aramis liet zich goed zien en het harde trainen heeft zijn vruchten afgeworpen want ze werden Brabants Kampioen en dat betekende een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen.

Nicole mocht met nog twee pony’s deelnemen aan de Brabantse kampioenschappen. Met Big Taylor naam ze deel in de klasse M1. Big Taylor liep top maar helaas was er een klein communicatieprobleempje wat er voor zorgde dat ze vierde werden en daarmee mochten ze overkampen. Gelukkig liep Big Taylor hier veel rustiger. Zelfs het onweer tijdens het losrijden maakte hem niet van slag en zo wisten ze een vierde plaats te bemachtigen in het totaal overzicht en ook dit was genoeg voor een ticket naar de Nederlandse kampioenschappen. Met haar 4 jarige pony Tongerenhof Cullinan nam ze deel in zijn klasse L. Deze jonge pony liet zich tijdens de eerste ronde goed zien en wist de eerste plaats te pakken wat betekende dat ook zij mochten overkampen en in het eindklassement betekende dit een derde plaats en ook weer een ticket naar de Nederlandse kampioenschappen.

Een luxe probleem voor Nicole is nu alleen dat je met maximaal twee pony’s mag uitbrengen tijdens de Nederlandse kampioenschappen. Dus Nicole moet gaan kiezen wie ze van haar toppers mee gaat nemen. Maar misschien wordt de keuze al iets makkelijker want met Tongerenhof Cullinan is ze door gekomen bij de voorselecties van de Divozacup en daar mag ze deel gaan nemen aan het Nederlands Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s. Kortom ook deze jonge pony weet zich goed te laten zien samen met Nicole.

Naast Nicole is er nog een jong talentje dat het goed gedaan heeft op de Brabantse Kampioenschappen. De achtjarige Fiene van Gestel heeft met haar pony Madonna in de klasse AB/B. Fiene werd met Madonna vierde en mocht daarmee overkampen. Uiteindelijk zijn ze zesde geworden en hebben daarmee in hun klasse een ticket voor de Nederlandse kampioenschappen weten te bemachtigen, dus ook Fiene en Madonna zijn erbij. Naast Nicole en Fiene waren er meer amazones die zich hadden weten te kwalificeren voor deelname aan de Brabantse Kampioenschappen. Ondanks dat zij zich ook van hun beste kant hebben laten zien, was het niet genoeg om door te mogen naar de Nederlandse kampioenschappen. Maar ook zij verdienen natuurlijk een vermelding!

Zo heeft Romy Dekkers met Joly’s Wiske deelgenomen in de klasse DL2. Hoewel ze wel een winstpunt wisten te rijden zat er helaas geen ticket in. Senna de Jong nam deel met haar pony Roos in de klasse M2. Ze reden een fijne proef maar ook helaas geen ticket zien te bemachtigen voor het NK. Maar toch heel tevreden over de proef die ze neergezet hadden. Ook voor Janneke Bleeker was ondanks het harde trainen het helaas net niet genoeg om zich te kwalificeren voor het Nederlandse kampioenschap. Ook zij kijkt tevreden terug op de proeven.

Reacties