Verslag Looiersbondstoernooi 2019

Foto:

Op de laatste zondag van de maand juni werd door JdbC Dongen het jaarlijks terugkerend Looiersbondstoernooi georganiseerd. Dit is een boulestoernooi voor alleen spelers met een wedstrijdlicentie (W-licentie) en/of leden van onze eigen club.

De wedstrijdvorm was deze keer “doubletten”: een equipe bestaande uit twee spelers/speelsters of een mix. Er hadden zich 33 teams voor dit toernooi ingeschreven. Een mooi aantal, gezien het landelijk aanbod van toernooien. De deelnemers kwamen niet alleen uit de regio, maar ook van daarbuiten. Er waren zelfs 4 equipes uit België naar Dongen afgereisd om aan ons toernooi deel te nemen. Rond half 11 had iedereen zich bij de wedstrijdtafel aangemeld en konden Jacqueline en Henk (beide WECO-leden) het speelschema opstellen. Na het welkomstwoordje van de wedstrijdleider legde de arbiter in de persoon van Wim de Jong in het kort nog de belangrijkste spelregels uit en kon het toernooi beginnen. Gelukkig was het deze dag niet zo warm als de dag ervoor en kon men met een gerust hart buiten spelen. De hal zou een prima alternatief zijn wanneer te temperatuur tropisch zou worden.

Op dit toernooi moest elk equipe maar liefst 5 (voorgelote) wedstrijden spelen. De tegenstanders waren voorafgaande aan dit toernooi door middel van loting vastgesteld. Tussendoor was er voldoende tijd om met elkaar te praten onder het genot van een lekker koel drankje. De mensen die op dit toernooi bardienst hadden, Stan en Wil, hadden de handen vol om iedereen te voorzien van een verfrissing. Daarnaast zorgden Jeanne en Annie voor de catering: soep, tosti’s en heerlijke broodjes, waaronder het bekende “Broodje Boule” van ’t Smaakhuijs uit Dongen. Bovendien werd er meerdere keren met een lekker hapje rond gegaan. Kortom, men kwam niets tekort!

Rond half 5 waren de meeste wedstrijden gespeeld en kon de WECO zich opmaken om de uitslag te gaan berekenen. Er waren voor de beste 5 equipes geldprijzen beschikbaar en ook nog een “poedelprijs” voor het laatst geëindigde equipe. Bovendien kreeg elk equipe bij een gewonnen wedstrijd €2,- uitgekeerd!
Dat hield in dat uiteindelijk 31 van de in totaal 33 deelgenomen equipes met een (geld)prijs naar huis ging. Op welk ander toernooi kom je zoiets tegen? Nou ja, bij ons in Dongen. En aan de winnaars werd ook nog het bekende “Looierke” uitgereikt.

Voordat ik de winnende equipes kenbaar maak, wil ik eerst iedereen bedanken voor hun inzet op dit Looiersbondstoernooi.

De uitslag:
1. Alex Cauwenbergh & Marc Peeters (PC Ponderosa) 5 gewonnen +40 pnt
2. Gibbe Wouters & Hugo Verlinde (PC Evers/Wijnigem) 4 gewonnen + 34 pnt
3. Annemie vd Dungen & Laurant Bonafe (JdbC Dongen/’t Dupke)4 gewonnen + 28 pnt
4. Astrid Moorman & Johan van Kuijk (JdbC Dongen) 4 gewonnen + 27 pnt
5. Annie Leemans & Wim de Wit (JdbC Dongen) 4 gewonnen + 22 pnt

Poedelprijs: Annelies van Schendel & Stijn Kennekens 0 gewonnen – 48 pnt

Wilt U eens komen kijken of zelf een “bouleke” willen gooien? Dat kan: elke dinsdagmiddag van 13.30-16.30 is daar een mogelijkheid voor. Tussen zwembad de Vennen en de handbal. U bent van harte welkom.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen