Atledo actief bij de Brabantse èn de Nederlandse Kampioenschappen

Foto:

Afgelopen weekend vonden in Zundert de Brabantse Kampioenschappen atletiek plaats, en bij de looponderdelen zien we natuurlijk diverse Atledoërs aan de startstreep.

Bij de 800 meter staan daar Tess, Roos en Anne de Jong. Vlak voor de start krijgt Anne een bloedneus, dat is een onhandige timing. Snel de spikes aan en een paar versnellingsloopjes doen om toch warm te zijn voor de wedstrijd. Tess eindigt in de achterhoede, terwijl Roos zich naar een vijfde plaats weet te lopen. Anne vecht voor de eerste plaats, maar zet haar eindsprint wat te vroeg in en moet genoegen nemen met het zilver.

Aan de start van de 1500 meter zien we opnieuw Anne de Jong, met haar trainingsmaatjes Marit Griep en Danica Willemen. Danica neemt de leiding, maar na 400 meter neemt Marit het over en loopt soepel naar de gouden medaille op deze afstand. Anne en Danica hebben last van het benauwde weer, wat hun race erg zwaar maakt. Anne weet er een tweede zilveren medaille uit te slepen, terwijl Danica eindigt op de ondankbare vierde plaats.

Marits zusje Lotte Griep loopt de 1000 meter op deze warme Brabantse Kampioenschappen en behaalt hier de tweede plaats.

In Alphen aan de Rijn werden dit weekend de Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Atledoër Brik van Dusseldorp is na een periode van afwezigheid weer aardig terug aan het komen, en zijn doel is dan ook om zich te plaatsen voor de finale op de 800 meter. Hij start op kop en bepaalt het tempo. Op 700 meter gaan de anderen, die zich hebben laten meetrekken in zijn tempo, hem echter voorbij en is een finaleplaats helaas niet meer te realiseren.

Ook Marit Griep neemt deel aan de Nederlandse Kampioenschappen, waar ze start op de 3000 meter. Het wordt een tactische race en Marit loopt een mooie eindtijd van 10.32.31, een superdebuut op de NK 3000 meter, waarmee ze vijfde wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen