Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Afgelopen week is de finale gespeeld van het prestigieuze autobedrijf Scheerders-driebandentoernooi voor de kleine tafel. Het werd ook deze keer in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart een spannende finale.

Er moest zelfs een barrage aan te pas komen om de winnaar aan te wijzen. De hoogste serie stond op naam van Ton Kemmeren uit Dongen-Vaart met een fraaie serie van acht. Deze kon in de finale niet meer verbeterd worden. Dick van Zwietering uit Waspik was eerder al uitgeschakeld. Met nog twee wedstrijden te spelen waren er nog vier kanshebbers. Alleen Frans Sebregts (Gilze), Piet Kamp (Raamsdonk), al winnaar van het grote tafel toernooi, Henk Schneiderberg (Bavel) , meervoudig finalist en Toon Verbunt (Dongen), de plaatselijke favoriet. In de voor laatste reguliere wedstrijd, namen Toon en Piet het tegen elkaar op. Toon nam een mooie voorsprong, Hij zag echter in de slotfase dat Piet het toch net voor zijn neus uitmaakte. Toon had het geluk op de finale avond niet aan zijn zijde.

Piet maakte met dit resultaat nog kans op de titel. Hij moest het in de barrage opnemen tegen de winnaar van Frans tegen Henk. Zouden beide spelers gelijkspelen dan was Piet kampioen. Er zat veel spanning op de partij, maar Frans speelde de partij als eerst uit. Henk moest nog twee caramboles maken in de na-beurt. Hij miste echter vanaf acquit. Henk werd geroemd om zijn sportiviteit. Toen Frans nog slechts één carambole behoefde te halen, attendeerde hij Frans op het feit dat hij met de verkeerde bal wilde spelen. Daarom was er een barrage nodig om de kampioen aan te wijzen. In de barrage bereikte Frans als eerste de finish. Piet moest nog twee caramboles maken in de na-beurt. Hij maakte de eerste. De tweede was echter en paar millimeter te zacht. Hiermee was Frans de nieuwe kampioen. Frans debuteerde in het toernooi en ging gelijk met het kampioenschap aan de haal. Een mooie prestatie. Hierna dankt wedstrijdleider Frans Kemmeren autobedrijf Scheerders en de andere sponsoren. Ook het kasteleins echtpaar Ton en Hanny Kemmeren werden bedankt voor de uitstekende service. Ook veel dank was er voor de helpers en natuurlijk ook voor de deelnemers. Reikhalzend wordt al weer uitgekeken naar het grote tafel toernooi wat in het najaar wordt gehouden.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: ‘t Vaartje 1 pakt mooie tweede plaats
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 1 met 30-20 van team Prinsenhoeven uit Tilburg. Voor aanvang van deze wedstrijd stonden beiden teams gelijk. Deze wedstrijd besliste over de tweede plaats. De nummer één had immers een te grote voorsprong. In de eerste partij won Willy v.d Wiel in een gedegen partij. Hij hield zijn opponent bekwaam op afstand. Daarna speelde kopman Charles Mekes. In slechts 41 beurten was Charles al bij de finish. Hij zette het fraaie gemiddelde van 1.292 neer. In de laatste partij maakte Ton Kemmeren de overwinning compleet. Hij had slechts 38 beurten nodig om de partij uit te spelen. Hij kwam uit op het formidabele gemiddelde van 0.710. Door dit resultaat werd de tweede plaats gegrepen. Een mooi resultaat.

B2: ‘t Vaartje 3 sluit af met winst
In Oosterhout won team ’t Vaartje 3 met 27-28 van team DKM2. De enige verliespartij kwam op naam van Jos Hamers. Jos kreeg ook maar 48 beurten. Hij kwam slechts drie caramboles te kort. Winst was er wel voor Bert v.d. Hooff. Bert hield de verdediging goed gesloten en pakte bekwaam de winst. Ook Embert Broekhoven wist de winst te pakken, door onder meer een serie van vijf te produceren. Door dit resultaat werd de laatste partij van het seizoen in winst omgezet.

B2: ’t Vaartje 2 pakt volle winst
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart pakte team ’t Vaartje 2 met 30-25 de volle winst op team DKM1. In de eerste partij pakte Frans Kemmeren in een degelijke partij de winst. Hij maakte onder meer een fraaie serie van vier. Daarna kwam Theo Laros in actie. Theo speelde een puike partij. Hij was al na 47 beurten bij de finish. Hij kwam uit op het mooie gemiddelde van 0.531. Hij zette het beste gemiddelde van zijn team neer. Reserve Jan Ligtenberg maakte de overwinning totaal. Hij maakte onder meer een prachtige serie van vijf. Hij zette het degelijke moyenne van 0.519 neer.