Gerry Kerst ongeslagen kampioen Wetsteijn Masters Driebanden

Foto:

Ook dit jaar werd er weer gespeeld om de titel WETSTEIJN MASTERS DRIEBANDEN. Horeca Dongen organiseerde wederom dit toernooi, de wedstrijden werden afgewerkt in de volgende café ’s, Het Vaartje, D’ouwe Sok en De Valk. Het toernooi werd voor de 31e keer verspeeld, met in totaal 45 deelnemers.

Dankzij de bereidwillige financiële medewerking van “WETSTEIJN AMUSEMENT” hing er ook dit jaar weer een mooie prijzenpot aan het toernooi. Na voorwedstrijden kwart en halve finale werd op zaterdag 22 juni de finale verspeeld in café de valk. De beste 5 uit de halve finale gingen strijden om de felbegeerde titel. In deze finale 2 debutanten Mari Loonen en Manfred Schmidt. Gerrit van der Veeken speelde zijn 3e finale en Gerry Kerst al zijn 4e. Rob Houtepen begon aan zijn 8e finale. Rob diende 12 caramboles te maken de overige deelnemers 6.

Onder kundige leiding van Dim van Groesen, Toon van Spaandonk en Henk Driessen werd de finale gestart. In de 1e wedstrijd traden Mari Loonen en Gerry Kerst tegen elkaar aan, Gerry won in 16 beurten. Met een slotserie van 3 won Gerrit van der Veeken in 17 beurten van Rob Houtepen. Manfred Schmidt kwam voor het eerst aan tafel tegen Mari, na 18 beurten won Manfred. Gerry won ook zijn 2e partij tegen Rob in 23 beurten. Ook Manfred pakte zijn tweede winst tegen Gerrit in 12 beurten. Rob wist hierna zijn eerste winst te pakken tegen Mari in 23 beurten. Al een 3e winstpartij voor Gerry tegen Gerrit in 16 beurten. Ook Manfred pakte zijn 3e winst door Rob in 20 beurten te verslaan.

De op dat moment puntloze Mari speelde de beste partij van de finale tegen Gerrit in 9 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen de ongeslagen spelers Manfred en Gerry, de winnaar van deze strijd zou de titel voor zich opeisen. In een nerveuze strijd wist Gerry na 17 beurten de finish te bereiken, Manfred moest via de nastoot nog 2 caramboles proberen te maken om een barrage uit het vuur te slepen. Manfred miste de nastoot zodat Gerry de titel voor zich opeiste, proficiat. De beste partij werd gespeeld door Mari Loonen, 9 beurten goed voor 25 euro.

Na passende dankwoorden aan alle medewerkenden werd het toernooi door wedstrijdleider Jan Smans afgesloten en werd iedereen weer uitgenodigd voor de 32e editie van 2020. Een bijzonder dankwoord was er voor WETSTEIJN amusement voor de financiële injectie, en de garantie dat de sponsoring ook gegarandeerd is voor de komende jaren.

Foto boven v.l.n.r. Manfred, Gerrit, Rob, Mari en kampioen Gerry

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen