Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt op vrijdagavond 28 juni de finale gespeeld van het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel.

Voor deze finale plaatste zich de plaatselijke favoriet Toon Verbunt. Toon i lid van biljartvereniging ’t Vaartje. Hij treft daarin zijn clubgenoot Piet Kamp uit Raamsdonksveer. Piet speelt bij ’t Vaartje in de districtscompetitie in de spelssoorten driebanden groot en driebanden-klein. Bovendien staat Piet reserve in de competitie van de Dongense Biljart Bond eveneens in de spelsoort driebanden-klein. Dick van Zwietering uit Waspik is spelers bij de Koude Tap in ’s Gravenmoer. Hij neemt eveneens deel aan de diverse competities van de Dongense Biljart Bond. Hij speelt zowel de spelsoorten libre als driebanden.

Henk Schneiderberg uit Bavel is een vaste deelnemer aan de toernooien in sportcafé ’t Vaartje. Hij is meervoudig finalist en dus zeker een deelnemer waar ook rekening mee gehouden moet worden. Henk speelt zowel driebanden groot als driebanden klein. Frans Sebregts uit Gilze maakt het deelnemersveld compleet. Na enkel jaren te zijn gestopt met biljarten heeft Frans de draad weer opgepakt en met succes. Hij wist eveneens een finaleplaats te behalen. Frans debuteert in dit toernooi. Hij speelt nu weer competities in de spelsoorten driebanden groot en driebanden klein. De wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje in Dongen Vaart beginnen om beginnen om 19.30 uur. Er wordt gestart op twee tafels. De finalepartijen worden naar alle waarschijnlijkheid op één tafel gespeeld, tenzij het programma uitloopt.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
B1: Volle winst ‘t Vaartje 1
In Goirle pakte team ’t Vaartje 1 de volle winst op team BCG. Jan Ligtenberg was de beste man van de avond. Hij speelde zijn partij in slechts 41 beurten uit. Hij kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.627. Oor reserve Embert Broekhoven deed het prima. Ook hij pakte met gedegen spel de winst. Patrick Schrijver maakte het succes compleet. Ook hij pakte de winst en maakte bovendien een geweldige serie van vijf. De eindstand werd 18-30 in het voordeel van ’t Vaartje 1. Met nog één wedstrijd te spelen staat team ’t Vaartje 1 nu derde. De achterstand op de nummer één bedraagt echter 10 punten. Dat gat lijkt vooralsnog te groot. Op dinsdagavond speelt team ’t Vaartje sportcafé ’t Vaartje tegen de naaste concurrent voor de tweede plaats team Prinsenhoeven uit Tilburg.

B2: ‘t Vaartje 3 speelt gelijk
In sportcafé ’t Vaartje speelde team ’t Vaartje 1 gelijk. In de eerste partij leverde Bert v.d. Hooff een geweldige prestatie. Hij speelde gelijk door in de na-beurt liefst vijf caramboles te maken. Hij had slechts 36 beurten nodig om te finishen en kwam uit op het fraaie gemiddelde van 0.527. Jos Hamers deed het zelfs nog iets beter. Jos was al in 35 beurten bij de finish. Hij zette het formidabele moyenne van 0.600 neer. In de laatste wedstrijd trad reserve Frans Kemmeren aan. Hij weerde zich kranig, maar moest er op toezien dat zijn opponent al na 32 beurten bij de finish was. Tegen zoveel geweld was Frans deze keer niet bestand. De uitslag werd mede door dit resultaat 26-26. Team ’t Vaartje 3 is hiermee wel opgeklommen naar de tweede plaats.

B2: ’t Vaartje 2 verliest
In Oosterhout verloor team ’t Vaartje 2 met 28-25 van team de Eekhoorn. In de eerste partij sleepte Frans Kemmeren een gelijkspel uit het vuur. Hij maakte in de na-beurt de laatste beslissende carambole. In de tweede partij had Theo Laros te maken met een ontketende tegenspeler. In de tweede helft kon hij dit echter geen vervolg geven, terwijl Theo er lustig op los bleek te score. Hierdoor wist Theo een verloren gewaande partij alsnog in winst om te zetten. Hij had maar 43 beurten en kwam uit op het goede gemiddelde van 0.581. In de laatste partij kwam kopman Leo Loonen in actie. Leo kreeg moeilijk spel en kwam maar moeizaam tot score. Zijn rivaal had daar geen moeite mee. Deze besliste de partij al in 40 beurten. Verlies was daarmee onafwendbaar geworden het werd 28-25. Met nog één wedstrijd te spelen staat ’t Vaartje 2 er goed voor. Het heeft een voorsprong van 20 punten op de nummer 2. Dinsdagavond kan ’t Vaartje 2 in eigen huis het kampioenschap pakken. Het meot het dan opnemen tegen team DKM uit Oosterhout.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen