Succesvol toernooiweekend voor DVVC jeugdteams

Foto:

De teams van DVVC presteerden goed op diverse toernooien afgelopen weekend

Het G-team bijt het spits af.
Het G-team gaf op 8 juni als eerste het goede voorbeeld op het toernooi bij v.v. Bavel. Zij legde beslag op de eerste plaats.  Goed voorbeeld doet goed volgen en zo volgden nog 3 DVVC teams naar het hoogste plekje op het podium.

Een ijzersterk JO11 wint het Unitas’30 pinkstertoernooi.
De DVVC-ers speelden 4 wedstrijden van 15minuten in Etten-Leur en deden dat naar hartenlust en schitterden als vanouds. Tegenstander Groote Lindt werd eenvoudig opgerold met 6-0. OSSMI (uit België) bood meer weerstand maar redde het toch net niet. Uitslag 1-0. Gastheer Unitas’30 heeft vele JO11 teams, twee daarvan vond DVVC op haar pad.  Unitas’30 JO11-10 kreeg 3 doelpunten om de oren en de kids van Unitas’30 JO11-9 waren ietsje sterker en incasseerde 2 doelpunten. Als er tijdens het toernooi al schoten op het DVVC doel waren was daar de verdediging of de sluitpost en zo bleef hun goal ALLE wedstrijden leeg. Niet alleen werden daarmee alle wedstrijden (glansrijk) gewonnen, JO11 incasseerde dus geen enkele tegen goal. KLASSE jongens en meisje, terechte winnaar van de JO11 poule.

Veerkracht van JO10 laat ware toernooikampioen zien!
De eerste wedstrijd tegen v.v. Zwaluwe verliep nog wat stroef en werd, ondanks de inzet van de jongens, nipt verloren met 2-3. Voor de wedstrijd tegen v.v. Boeimeer stonden de mannen echter op scherp en door goed samenspel kon de DVVC spits in stelling worden gebracht en deze zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd.
Door aller last-minute afzeggingen kwam de organisatie bijna in de problemen que speelschema. De oplossing? Wedstrijden in de re-bound. En zo werd v.v. Zwaluw ook de 3e tegenstander van de groen-witte. Dit was meteen de halve finale.

Door de spanning te moeten spelen tegen hun overwinnaar kam het team met 1-0 achter. Dat was het wakker schudt moment en de gelijkmaker kwam heel snel 1-1. De nieuwe JO10 speler met alleen nog maar toernooiminuten (van deze dag) achter zijn naam knalde echter verwoestend de 2-1 binnen. Helaas houdt de voorsprong geen stand en wordt het alsnog gelijkspel 2-2.  Om de eerste plaats te bezetten moet de volgende wedstrijd gewonnen worden. Een re-bound spelmoment omdat de keeper niet klemvast was geeft een allerte DVVC-speler de kans de 1-0 binnen te tikken. Aan de kant van de groen-witte geen fouten, en een stevige defensie en de buit is binnen! Van Harte mannen.

MO15 2e jaar op rij sterkste op toernooi bij SC ’t Zand.
Vorig jaar gingen ze met de hoogste eer strijken, nu weer uiterst geconcentreerd en fanatiek er tegenaan. Een 4 wedstrijden poule met slechts 1 bekende naam: v.v. Gilze.
De strijd tegen v.v. Otterloo werd met 2-0 gewonnen. Unitas’28 (uit Wamel) verloor met 1-0. Ook v.v. Gilze was niet opgewassen tegen de groen-witte dametjes uit Dongen. De wedstrijd werd door DVVC gewonnen met 1-0. Het was wel snel duidelijk dan één (1) het lievelingsgetal bij de meiden was want ook de vierde tegenstander, Luctor et Emergo (uit Almelo!) werd met 1-0 verslagen.

De finale was tegen de thuisclub Sc ’t Zand en ook deze werd met een 1-0 overwinning van het veld gestuurd.  Behalve de mooie grote wisselbokaal waren er nog twee prijzen om mee naar Dongen te nemen. Tot beste speelster van het toernooi werd uitgeroepen: onze eigen Sofie! Gefeliciteerd Sofie. Bart-Jan werd verrast met de beker voor sportiefste leider. Terugkeren met 3 prijzen op zak, hoe mooi is dat?!? Top gedaan dametjes.

MO17 weert zich kranig
Tijdens het Internationale toernooi om de ArnhemCup tijdens het pinksterweekend blijft MO17 ongeslagen in de poule wedstrijden en de kwalificatiewedstrijden. Ze verliezen slechts 1 wedstrijd en nestelen zichzelf daarmee op een mooie 4e plek. Tijdens het toernooi bij Sc ’t Zand stijgen ze een treetje in de ranking en behalen een mooie 3 plaats. Netjes dames.

Komend weekend zullen veel jeugdleden nog aantreden tijdens het eigen befaamde JanSmansJeugdtoernooi van DVVC op zaterdag 22 juni. MO17 en JO19 is present op zondag 23 juni tijdens het HansJansenMiniVeldToernooi op de velden van Sportpark Dongekant. Daarmee sluit DVVC het speelseizoen af en wordt er gewerkt aan seizoen 2019/2020. Wil je een voetballoze zomer dus nog even uitstellen(?) kom dan komend weekend kijken naar de jeugd- en senioren toernooiwedstrijden. Aanvang 10.00 uur op beide dagen. Tot dan!

Reacties

article
108437
De teams van DVVC presteerden goed op diverse toernooien afgelopen weekend Het G-team bijt het
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190618/succesvol-toernooiweekend-voor-dvvc-jeugdteams/
2019-06-18T11:07:46+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/05155120/dvvcalgemeen.jpg
Sport