35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen was groots

Foto: Suzanne Jonkers Sportfotografie

Afgelopen zaterdag organiseerde Atledo de 35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen. De weersomstandigheden waren grillig. Maar vanaf de start om 16.00u waren het perfecte omstandigheden voor een prachtige 35e editie van Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen.

Traditioneel start de Dwars Door Dongen af met de Kids Run, met daaraan voorafgaand een gezellige warming up, verzorgd door L-Joy. Na dit ‘klaarstomen voor de start’ liepen de kinderen hun wedstrijd, en het plezier spatte er van af! Mascotte Donkey heeft de kinderen fanatiek aangemoedigd en ging daarna met de medaillewinnaars op de foto. Ook de Specials vonden het leuk om met Donkey op de foto te gaan na hun wedstrijd, die ook door alle deelnemers mooi gelopen werd.

De Engelse Mijl blijft een spectaculair onderdeel van de Dwars Door Dongen. Vanwege de grote deelname van de leerlingen van het Cambreur College waren er hier drie aparte starts. Als eerste gingen de wedstrijdlopers, met veel jeugd maar ook enkele masters aan de startstreep. De snelste tijd hier was 4.34 minuten van Lucas van der Linden, wat een goede prestatie! Op de tweede plaats zien we Bram Veldhuizen van Scorpio en nummer drie werd Colin Bressers van Atledo. Eerste dame op de Engelse Mijl was Evi van Bladel van ACW Waalwijk met een prima tijd van 5.35 minuten, met in haar kielzog Lotte Griep en Gwen van Hest.
De twee volgende races over de EM waren voor de Cambreur leerlingen, die een apart klassement hebben binnen de Dwars Door Dongen.

Om 18.05 uur start de 5 km, in een benauwde lucht waardoor verschillende lopers toch wat in moesten houden. Voor Brik van Disseldorp van Atledo was dit geen probleem, want hij is duidelijk terug na een lange afwezigheid. Vanaf de start weg om strak in het tempo uit te komen op 17.46 min. Niet voluit gegaan, omdat hij voor het eerst weer een lange afstand liep. Achter hem strijden Sijmen Doorakkers, ook Atledo, en Robbie Opdeweegh om de plaatsen twee en drie. Sijmen trok het zilver in de eindsprint naar zich toe. Daarachter drie dames, C-junioren om precies te zijn, die tot 3 km samen liepen om pas later de strijd te laten losbarsten. Die duurde niet lang. Danica WIllemen (Atledo) moest zich schikken in de derde plaats. Anne de Jong (Atledo), last hebbend van het benauwde weer, kon maar even mee met Marit Griep van Scorpio, die vol overtuiging de overwinning naar zich toe trok.

Daarna flink wat regen, hetgeen zeer verfrissend was voor de lopers op de 10 km. Bij de mannen duldde Christ Donders van TRR (M45) geen tegenstand, al werd het wel geprobeerd. Achter hem Jeroen Maas (Spiridon) en Marc Janssen (Scorpio), die het spannend hielden bij de M35. Jeroen werd de winnaar, met Marc op de tweede plaats. Joel Geurts van Sprint maakt het podium compleet.
Bij de M55 was Peter van Zundert van Scorpio niet te pakken. De leeftijd deert hem niet als je binnen de 37 min weet te finishen.

Bij de vrouwen was het Ciska Hensen (V45) van DAK, die het voortouw nam en de winst overall naar zich toe trok met een tijd net binnen de 39 minuten. Loes Verstappen van TRR bleef ruim binnen de 40 minuten en pakte het zilver bij de V45. Pas daarna de eerste senior Dyanne Verpaalen van Spiridon, die hier de winst behaalde met 41.26 min. Monique van Beurden (V45) kwam daarna over de finish, gevolgd door Emmy Vink en Chantal de Lange, die in deze volgorde het goud en zilver pakten bij de V35.

Al met al een zeer geslaagde editie van de Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen! Met dank aan de vrijwilligers die heel wat uurtjes hebben gestoken in de opbouw van het parcours, de entourage en verdere voorbereidingen, waardoor 539 lopers van een mooie hardloopwedstrijd op een snel parcours konden genieten.

Reacties

article
108434
luke
Afgelopen zaterdag organiseerde Atledo de 35e Hoppenbrouwers Dwars Door Dongen. De weersomstandigheden waren grillig. Maar
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190618/35e-hoppenbrouwers-dwars-door-dongen-was-groots/
2019-06-18T10:59:56+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/06/18105937/atledo1806.jpg
Sport