DVVC2 verslaat ook de tropische hitte.

Vandaag werd dan eindelijk de wedstrijd, thuis, tegen Rijen gespeeld. Op de oorspronkelijke speeldatum kon door Rijen door omstandigheden niet gespeeld worden. De wedstrijd wordt daarom vandaag, uitgerekend op de eerste tropische dag, alsnog gespeeld.

Alsof DVVC2 zo snel mogelijk de wedstrijd gedaan wil hebben maken ze in de eerste helft 3 prachtige goals. Daarmee zou de wedstrijd zomaar (uit)gespeeld kunnen zijn.
Rijen denkt daar, uiteraard, anders over. Net na aanvang van de 2e helft profiteert het van een onoplettendheidje in de verdediging en scoren hun eerste doelpunt. Het lijkt ze vleugels te geven want nog geen 10 minuten later volgt nummer 2, en met deze aansluitingstreffer ligt de wedstrijd weer helemaal open.

DVVC2 is plotseling weer helemaal wakker geschud en bij de les. Ze vallen weer aan, creëren mooie kansen maar zijn iets te gehaast waardoor de afwerking het net niet helemaal is. De bal gaat langs of over de goal of is een te makkelijke prooi voor de Rijense keeper. Lang staan de groen-witte daar echter niet bij stil en ze trekken lering uit het spel.
Inmiddels stijgt de hitte op deze tropisch warme dag. Een drinkpauze is dan ook geen overbodige luxe. Voor de mannen van het 2e is een verfrissende slok echter niet aan de orde. Nog altijd in de Ramadan onthouden zij zich ook nu van drinken.

Na de korte onderbreking gaan ze er weer vol tegen aan en hebben wederom de beste kansen. Ze zijn nog een paar keer dicht bij een doelpunt, maar moeten ook een keer met hand en tand hun eigen goal verdedigen. De klok tikt door en een 3-2 is voldoende voor de overwinning. Toch voelen ze dat er meer in zit en uiteindelijk belonen ze zichzelf dan toch nog met de langverwachte vierde goal.

Respect voor de mannen die op inzet en karakter in deze tropische hitte hun hoofd ‘koel’ hebben gehouden en weer een wedstrijd winnend afsluiten. Klasse gespeeld én getoond mannen. Gefeliciteerd met wederom 3punten op jullie conto.