Atledo jeugd actief bij 3 wedstrijden

Foto:

Afgelopen weekend waren Atledo jeugd atleten actief bij 3 wedstrijden. Op Hemelvaart worden sinds jaar en dag Recordwedstrijden gehouden in Gorinchem bij Typhoon. Natuurlijk stonden er junioren van Atledo aan de start!

Bij de 800 meter zien we o.a. Tess de Jong, Roos de Jong, Marit Griep, Bieke Schipperen en Anne de Jong aan de start. In de laatste weken hebben zij laten zien, dat ze deze afstand beter en beter beheersen. Een rustige eerste 100 meter is het advies en daar houden ze zich aan. Marit net iets te goed, want ze meent achterstand te hebben en maakt even een tussensprint. Op de 400 meter hakt Anne de knoop door. Ze knalt weg en laat de anderen achter. Bieke schuift de bocht door om de afstand met Anne klein houden. Bieke loopt met 2.21.82 een PR. Marit blijft er iets van 1,5 seconde achter. Roos had niet echt tegenstand van haar kaliber waardoor een PR er niet in zal. Ze finisht in een mooie tijd van 2.35 min. Tess loopt een PR van 2.57 min.

Op zaterdag was er wederom een wedstrijd, een 600 meter in Barendrecht.  Ze waren allemaal in de snelste serie ingedeeld, maar nu met twee kanonnen erbij, Jesper Artz en Haico Boer. Die zijn een paar maten te groot voor de meiden. Jesper is knalhard weg, en die zien ze niet meer terug natuurlijk. Marit en Anne vallen allebei goed in het startschot en Anne komt als eerst door de bocht met Marit schuin naast zich. Lotte blijft op gepaste afstand en Tess mist helaas de aansluiting.

Uit de 200 meter bocht ziet Anne dat ze naar Haico toe kan. Haico vindt het geen goed idee en zet de turbo aan. Marit komt langzaam dichterbij, en Lotte heeft inmiddels haar eigen strijd met Lila van de thuisclub. Tess vindt toch de aansluiting, maar haalt de tijdachterstand niet meer in. Toch lekker over de finish en tevreden over haar tweede deel. Net daarvoor finisht Lotte en loopt op deze 600 uit met een mooie PR, van 1.50.15 min. Marit loopt wel een mooie PR van 1.42.40. Anne loopt geen PR, maar kan wel tevreden zijn met haar 1.41.19 min.

Ondertussen werkten de Atledo pupillen de 3e competitiewedstrijd Athletics Champs af. Zij waren ingedeeld met Scorpio pupillen in een gezamenlijk team. Ondanks de hitte haalden A-pupillen Daan Toet en Joeri van Helderen samen 10 PR’s, een knappe prestatie! Het was inmiddels boven de 25 graden toen zij in de 6-minutenloop maar liefst 1400 en 1450 meter wisten af te leggen. Ook de jongere pupillen hadden een team en beleefden een gezellige ochtend met sportieve prestaties.

Reacties