Geen punten mee uit het verre Zuiden

Afgelopen zondag 26 mei mocht Van der Kolk Liberty dames 1 afreizen naar Sittard om het op te nemen tegen de nummer 1 en kampioen in de competitie, Scoop dames 1. De dames hadden vooraf afgesproken dat ze zich niet zo maar aan de kant zouden laten zetten door de technische speelsters van Scoop. Het zou hoe dan ook een pittige pot worden.

Het fluitsignaal klonk en de wedstrijd begon. Het spel ging gelijk op, al was het wel duidelijk dat de dames van Scoop individueel sterker waren dan de speelsters van Van der Kolk Liberty dames 1 en ze konden elkaar beter vinden. Na zo’n vijf minuten speeltijd kreeg Scoop de eerste strafcorner van de wedstrijd. Deze konden zij door een tip-in benutten. Liberty ging verder met het spelen van het eigen spel. Er werd erg goed verdedigd en er werden ook kansen gecreëerd. Toch kon in de 22ste minuut een aanvalster van Scoop doorbreken over rechts en scoren: 2-0. Niet veel later kon Van der Kolk Liberty dames 1 antwoorden met een doelpunt van Chelsea van Helmond. Zij speelde zichzelf knap vrij, haalde snel uit met haar backhand en verraste daarmee de keepster van Scoop.

Tegen het einde van de eerste helft kon Scoop weer scoren na een individuele actie. Ruststand: 3-1. Na de rust ging Van der Kolk Liberty dames 1 weer volop in de aanval en waren ze sterk in duels. Dit werd beloond met een mooi doelpunt. De aanval werd rechts opgezet en de hoge voorzet vanaf de achterlijn vlak langs de keepster werd erin getennist door Fabienne Taks. Van der Kolk Liberty dames 1 voelde dat er een punt te halen was in Sittard. De druk bleef hoog en ze konden de dames van Scoop lang uit de buurt van het doel houden. Helaas konden zij toch twee individuele acties afmaken met doelpunten en zij zette daarmee de eindstand op 5-2.

Van der Kolk Liberty dames 1 heeft gevochten voor elke meter maar moest toch buigen voor de terechte kampioenen van de competitie. Het was een leuke en sportieve pot en de dames hebben sterk spel laten zien. Dat moeten ze meenemen naar volgende week, naar de laatste wedstrijd van de competitie en daarmee ook de belangrijkste. Het wordt een ware degradatiekraker tegen Meerssen dames 1 en Liberty kan de support goed gebruiken. Volgende week zondag om kwart voor één bij Liberty, tot dan!