Van der Kolk Liberty dames 1 laat dure punten liggen

Zondag 19 mei stond er een pittige wedstrijd op het programma voor Van der Kolk Liberty dames 1. Don Quishoot, nummer 6 van de competitie, moest verslagen worden om uit de degradatie gevarenzone te blijven.

Vanaf de eerste minuut van de wedstrijd werd duidelijk dat er hard gewerkt moest worden om de punten in Dongen te houden. Helaas kreeg Van der Kolk Liberty dames 1 meteen een tegenslag te verwerken toen niet zij, maar Don Quishoot de openingstreffer maakte. In de eerste helft nog werd er tegen een achterstand aan gekeken. Gelukkig ontstonden er ook kansen voor Van der Kolk Liberty dames 1, weer was het Chelsea van Helmond die een goal meepikte en de stand weer gelijk trok. Met een gelijke stand werd daarna ook de rust ingegaan.

In de tweede helft kwamen de dames weer op achterstand, Don Quishoot maakte de 1-2. Van der Kolk Liberty dames 1 liet het er niet bij zitten, want er moesten punten gepakt worden. Keepster Senna-Joy Brons werd gewisseld voor een veldspeelster om met een extra veldspeelster te komen staan. Don Quishoot zag echter ook de mogelijkheid om nu juist hun voorsprong uit te breiden, aangezien het goal leeg was. Dit kregen ze ook voor elkaar en de stand veranderde in 1-3. Met nog een minuut te spelen werd er een strafcorner gegeven aan Van der Kolk Liberty dames 1. De dames gingen klaar staan en er werd afgefloten. Om toch nog een keer te kunnen juichen, aangezien er niet meer gewonnen kon worden, moest deze strafcorner verzilverd worden tot een goal. De eerste inzet werd nog gekeerd door de verdediging van Don Quishoot, maar uit de rebound scoorde Kim Verburgh alsnog de eretreffer. Maar helaas bleef de stand steken op 2-3.

Volgende week wordt er gespeeld tegen Scoop, de nummer 1 uit de competitie.