DVVC heeft behalen nacompetitie in eigen hand

Door een 0-3 overwinning op concurrent DEVO heeft DVVC het behalen van de nacompetitie nu in eigen hand.

Beide ploegen hielden elkaar in de eerste minuten van de wedstrijd goed in evenwicht. In de achtste minuut, uit een vrije trap van DVVC, kreeg Geert Jacobs de eerste kans van de wedstrijd maar zijn schot was een makkelijke prooi voor doelman Thomas Hack van DEVO.  Even daarna kwam DVVC goed weg. Een DEVO speler zag zijn schot, over de net iets te ver voor zijn doel staande Maikel Heijne heen, op de lat uiteen spatten.  Remco Kroese kreeg aan de andere kant, na een prima voorzet van Dennis Kras, de kans op de openingstreffer. Doordat hij de bal niet goed raakte schoot hij net naast het doel. Na een half uur spelen was het doelman Maikel Heijne die met een prima redding kon voorkomen dat DVVC op achterstand werd gezet.

Voorsprong
Kort na het begin van de tweede helft kreeg Geert Jacobs vanuit een voorzet van links de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Zijn schot ging net over het doel. Die voorsprong kwam er alsnog toen even later de scheidsrechter DVVC een penalty toekende wegens het vasthouden van Remco Kroese. De aanvoerder zelf schoot onhoudbaar voor de DEVO doelman DVVC naar een 0-1 voorsprong.  DVVC bleef de bovenliggende partij en wilde zo snel mogelijk de voorsprong vergroten. Dat gebeurde in de 66e minuut toen Stefan van Dongen, na goed doorzetten, de vrijstaande Geert Jacobs bereikte. Deze verdubbelde de voorsprong en schoot DVVC naar de 0-2.

Staking wedstrijd
Een minuut of twee later besloot Scheidsrechter W. Zuykerbuyk uit Roosendaal de wedstrijd te staken omdat hij zich op het veld niet meer veilig voelde nadat DEVO een strafschop tegen had gekregen. Na een kwartier besloot hij alsnog de wedstrijd te hervatten.  In die 22 minuten die nog te spelen waren ging DEVO op zoek naar de aansluitingstreffer. Dat resulteerde in minuut 74 in een grote kans voor een DEVO speler, maar deze schiet hoog over.

Even later gaat Maikel van Bragt alleen op het doel af. De uitkomende doelman zorgde er voor dat de achterstand voor zijn ploeg niet groter werd. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg DVVC het gevoel dat ze deze voorsprong niet meer weg zouden geven. Het werd nog beter voor DVVC toen Stefan van Dongen, net over de middellijn, met de bal aan zijn voet, het doel van de tegenstander opzocht. Wat de verdediging ook probeerde het lukte hen niet om Stefan af te stoppen en ook de uit zijn doel komende keeper had het nakijken 0-3.
Kort daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en had DVVC de belangrijke drie punten binnen.

a.s. Zondag 19 Mei komt de hekkensluiter van de 5e klasse B De Schutters (Stampersgat) naar Dongen. Aanvang 14.30 uur Scheidsrechter van deze wedstrijd J. Bruininx uit Reusel