Van der Kolk Liberty dames 1 nemen puntje mee uit Gemert

Afgelopen zondag 12 mei mocht Van der Kolk Liberty dames 1 afreizen naar Gemert. Dit team is de huidige nummer 7 uit de competitie met 21 punten, en de dames zijn de nummer 9 met 17 punten. Winst moest vandaag gepakt worden om uit het degradatiegevaar te blijven.

Het fluitsignaal klonk en Van der Kolk Liberty dames 1 begon wat slapjes aan de wedstrijd. Er werden geen echte kansen gecreëerd aan beide kanten door onnauwkeurig spel. De wedstrijd werd voornamelijk op het middenveld gespeeld. Na ongeveer een kwartier kon invalster en oud dames 1 lid Maud Ligtenberg met een scherpe pass Chelsea van Helmond vinden die in de cirkel stond. Uit een korte hoek wist zij de keepster van Gemert te passeren: 0-1! Dat was een boost die Van der Kolk Liberty dames 1 nodig had. Maar in plaats van door te zetten, begonnen de dames van Gemert meer te drukken. Zij kregen in de 25ste minuut een strafcorner die in eerste instantie werd gekeerd door keepster Senna-Joy Brons. De rebound werd vervolgens op de lijn gestopt door Lieske Trommelen, en toen werd Lieske, samen met de bal, het doel ingeduwd. De bal had de doellijn gepasseerd maar de scheidsrechter had al gefloten voor een strafbal. Protesten van Van der Kolk Liberty dames 1 haalden helaas niets uit. Gemert kon de strafbal benutten: 1-1. Dit was ook de ruststand. Er werd besproken dat de dames feller moesten zijn in de duels en meer vechtlust moesten laten zien.

Van der Kolk Liberty dames 1 had de bovenhand in de tweede helft. Er werden mooie kansen gecreëerd die helaas werden gekeerd door de keepster van Gemert. Maar de dames bleven doordrukken. Na zo’n vijftien minuten na rust werd een knappe aanval via rechts opgebouwd door Diniz van Vorstenbosch langs de achterlijn. Zij gaf de bal voor het doel en Lieske Trommelen wist deze in het doel te krijgen: 1-2! De dames waren natuurlijk uitzinnig met deze treffer. Toen beide teams alweer klaar stonden op de eigen helft, besloot de scheidsrechter het goal af te keuren omdat de voorafgaande vrije slag in het 23 meter gebied die leidde tot het goal niet correct genomen was. Van der Kolk Liberty dames 1 was verbaasd en overstuur door dit besluit maar zou het er niet bij laten zitten. Liberty heeft de resterende minuten veel vechtlust laten zien, maar het mocht niet baten.

Van der Kolk Liberty dames 1 kon weer naar huis met slechts 1 puntje, wat een grote teleurstelling was. Volgende week spelen de dames thuis tegen Don Quishoot, de huidige nummer zes van de competitie.