Olympia ’60 klopt DVO met ruime cijfers

Olympia keerde zaterdag met de drie punten terug naar Dongen na een enigszins fortuinlijke 0-4 zege op DVO ’60.

De uitslag doet vermoeden dat het Roosendaalse DVO niets in te brengen had tegen het team van Frans Ceton, maar niets is minder waar. Het was een wedstrijd met twee gezichten en de Dongenaren mochten zichzelf in de handen knijpen dat het de rust wist te halen met een 0-1 voorsprong. Olympia startte in de vertrouwde opstelling. De verrassing zat meer op de bank, waar Jochem Vogels na een zware blessure sneller dan verwacht weer plaats mocht nemen. Direct na de aftrap ontspon zich een aantrekkelijk duel, waarbij DVO de eerste speldenprikken uitdeelde. Ook Olympia had aanvallende intenties, maar wist niet meteen echt gevaarlijk te worden.  Het eerste echte doelgevaar diende zich pas in de 15e minuut aan, toen een DVO-aanvaller in kansrijke positie net naast het doel van Stephan Kragten kopte.

Meteen daarna trok Olympia het initiatief duidelijk naar zich toe. Het leverde rond de 20e minuut een regen aan kansen op. Na een vloeiende aanval over de rechterflank bracht Elroy Vereggen de bal scherp voor het doel.  Het schot van de vrijstaande Dennis Aarts was echter te zwak om de doelman te verontrusten. Meteen daarna soleerde Devie de Ronde knap door de defensie van DVO,
maar vond ook hij de doelman op zijn weg. De rebound van Pepijn Laurijsen werd daarna op de lijn gekeerd door een verdediger. Toch wist Olympia in deze sterke fase te scoren. Na een van de corners viel de bal voor de voeten van aanvoerder Laurijsen. Hij aarzelde geen seconde en vuurde af richting doel. Normaal gesproken had de bal een prooi voor de doelman moeten zijn, maar de bal werd ongelukkig van richting veranderd door een verdediger, waardoor hij kansloos was, 0-1.

DVO zette zich snel over deze teleurstelling heen en zocht meteen de aanval. Het leek daarin ook direct succesvol te worden. Een bal over de verdediging werd opgepikt door de rechtsbuiten van DVO, die vrijwel ongehinderd richting Olympia-doel kon opstomen. Stephan Kragten kwam zijn doel uit om het gevaar te neutraliseren. Op de rand van de zestien botste hij daarbij vol op de aanvaller. Beide spelers leken aangeslagen, maar konden gelukkig verder. Tot grote frustratie van DVO gaf de scheidsrechter slechts geel aan Kragten en een vrije trap buiten de beruchte lijnen. Olympia mocht op dat moment beslist niet klagen, want rood en penalty leken meer voor de hand te liggen. De vrije trap eindigde overigens in de muur.

Dit voorval luidde wel een periode in waarin Olympia duidelijk de kluts kwijt was. Tot aan het rustsignaal werd vrijwel geen duel meer gewonnen en wisten DVO-spelers meerdere keren vrij voor het Olympia-doel te verschijnen. Men wist echter in zijn geheel geen raad met de grote kansen. DVO deed zichzelf daarmee te kort en moest dat uiteindelijk ook bezuren.

De tweede helft gaf een geheel ander beeld. Olympia was met een andere instelling uit de kleedkamers gekomen. Ook waren er wat omzettingen nodig, omdat Tim van Wanrooij vlak voor rust met een enkelblessure de kant moest opzoeken. Hij werd vervangen door Steven Haarbosch, die heel sterk inviel op het middenveld. Het betekende wel dat Elroy Vereggen een linie naar achteren ging.
Toch bleef Vereggen een groot deel van de linkerflank bestrijken en zorgde er daardoor mede voor dat Olympia steeds dreigender werd. Maar het eerste echte doelgevaar in de tweede helft kwam toch van DVO. Een vlammend schot eindigde op de binnenkant van de paal. Olympia zwijnde opnieuw. Het was wel meteen het laatste wapenfeit van de Roosendalers. Het was alleen nog Olympia wat de klok sloeg. Werd een eerste doelpunt nog afgekeurd voor buitenspel, snel daarna trof Olympia toch voor de tweede keer doel. Het was Bryan Weistra die geloof had in een duel bij de zijlijn. De door hem veroverde bal kwam in de voeten van De Ronde terecht, die op zijn beurt twee verdedigers op het verkeerde been zette. Het was uiteindelijk Dennis Aarts die de mooie aanval doeltreffend afrondde, 0-2 na 59 minuten.

Olympia bleef ook daarna druk houden op DVO en creëerde snel nog een paar kansen. Nadat Haarbosch eerst nog net naast schoot, was het Vereggen die even later opstoomde richting zestien.
Hij kon alleen maar gestuit worden door een overtreding. De daaropvolgende vrije trap werd een prooi voor De Ronde. Vanaf zo’n 18 meter schoot hij de bal feilloos en onhoudbaar tegen de touwen. De 0-3 voorsprong betekende dat de wedstrijd rustig uitgespeeld kon worden. De moegestreden Thymo de Bruijn werd vervangen door Kevin van Venrooij, die meteen voor nieuwe energie zorgde. Hij zette uiteindelijk kort voor tijd de 0-4 eindstand op het bord. Een eretreffer was DVO zelfs niet meer gegund doordat Jesse Tennebroek zijn doelman hielp met een redding op de lijn. Door het resultaat en omdat zowel Internos als The Gunners verloren, klom Olympia naar een zesde plek op de ranglijst en behoudt het zelfs een kleine kans op het behalen van de derde periode. eerste voorwaarde is dan wel een goed resultaat tegen ONI, dat uitgerekend op deze dag de titel in 4C opeiste.