Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Toon Verbunt (Dongen) en Ton Kemmeren (Dongen-Vaart) zijn er beiden in geslaagd om de halve finale te bereiken van het prestigieuze autobedrijf Scheerders driebandentoernooi voor de kleine tafel.

Beide spelers wonnen in sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart drie van de vier partijen. Toon kwam in zijn beste partij uit op 0.900 en Ton op 0.909. Dat was overigens niet de beste partij. Deze kwam op naam van Jan-Peter Laros (Tilburg) met 1.625. Ook het beste algemeen gemiddelde van 0.978 kwam op naam van de Tilburger. Doordat hij slechts twee partijen won zit hij voor alsnog in de wachtkamer. Evenals Henks Schneiderberg (Bavel) die met 5 matchpunten wel betere papieren heeft. Jan-Peter speelde het meest boven de klassengrens. Hij kwam uit op 33% boven de klassengrens.

Ook Gilzenaar Frans Sebregts deed het prima. Hij speelde 32% boven de klassengrens. Frans won drie van de vier partijen. Hij werd eerste in zijn poule en plaatste zich ook voor de halve finale. Ook Piet Kamp (Raamsdonk) deed het voortreffelijk. Ook hij won drie van de vier partijen en werd tweede in zijn poule en dat is eveneens voldoende om toegang te krijgen tot de halve finales. Jan Leemans (Dongen) en Wilma Kemmeren (Dongen-Vaart) werden uitgeschakeld. Ook voor Ad Faro (’s Gravenmoer) werd de weg naar de halve finales versperd. Ad werd slechts vierde in zijn poule, terwijl hij toch twee partijen won. Zijn algemeen gemiddelde was echter te laag. Ook komende week worden er weer wedstrijden gespeeld.

Biljartsport: Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein
’t Vaartje 2 aan de leiding in B2
In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart won team ’t Vaartje 2 met 29-24 van naaste concurrent ’t Steegje uit Made. Piet Kamp had pech. Aan de meet kwam hij slechts één luttele carambole te kort. Theo Laros sleepte de winst wel binnen. In een marathonpartij pakte hij de winst. Kopman Leo Loonen kweet zich op deskundige wijze van zijn taak. Na 45 beurten was Leo al bij de finish met het fraaie gemiddelde van 0.644. Door dit resultaat staat team ’t Vaartje 2 nu aan de leiding in de B2 klasse. Het heeft 12 punten voorsprong op de nummer twee in het klassement en dat is team ’t Steegje. Op dinsdagavond 21 mei speelt team ’t Vaartje 2 in sportcafé ’t Vaartje tegen team DKM 3 uit Oosterhout. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Winst ’t Vaartje 1
In Oosterhout won team ’t Vaartje 1 met 25-26 van team DKM 2. De enige winstpartij was voor Jan Ligtenberg. In een solide partij won hij met het degelijke gemiddelde van 0.473. Hij gaf zijn rivaal geen enkele kans. Ton Kemeren kwam niet in zijn spel en verloor kansloos. Hij maakte nog wel een fraaie serie van zes. Kopman Charles Mekes maakte ook een serie van zes. Hij had de pech dat zijn opponent het in slechts 48 beurten uitspeelde. Charles kwam uit op het mooie gemiddelde van 1.020. Hij kwam slechts vier caramboles te kort.

‘t Vaartje 3 pakt winst
In sportcafé ’t Vaartje won team ’t Vaartje 3 met 26-24 van team BCG uit Goirle. De enige verliespartij kwam op naam van Bert van de Hooff. Hij kreeg ook maar 39 beurten. Winst was er wel voor Jos Hamers en Mark Pijenburg. Jos speelde prima en was al na 44 beurten bij de finish. Hij kwam uit op 0.47. Mark deed het nog beter. Hij finishte na slechts 40 beurten. Hij zette het prachtige gemiddelde van 0.625 neer. Op dinsdagavond 21 mei speelt team ’t Vaartje 3 in sportcafé ’t Vaartje tegen team ’t Steegje uit Made. De wedstrijd begint om 19.30 uur.