Atledo Mila Troopers in actie

Foto:

Afgelopen donderdag vond in Barendrecht de trackmeeting plaats waar een aantal junioren aan de startstreep te vinden waren. De Mila Troopers waren goed vertegenwoordigd.

Roos de Jong en Danica Willemen lopen in de eerste race en na een wat langzame start trekken ze samen naar voren op. Janneke Mengerink maakt haar rentree op de baan na een afwezigheid van vier jaar, en ze heeft er zin in! Samen met Anne de Jong maakt ze een mooie start, maar na de tweede ronde moet ze Anne laten gaan. Janneke loopt wel een PR! Anne merkt dat vijf dagen ziek zijn er toch aardig in heeft gehakt, maar weet er toch nog een mooie eindtijd uit te slepen.

Aan de start van de 1000 meter steeple zien we Lotte Griep. Ze liep een goede wedstrijd en eindigt met de mooie tijd van 3.37, en dat is maar liefst zes seconden sneller dan de 1000 steeple op het NK, waarmee ze vierde werd. Zus Marit Griep loopt de 1500 meter steeple. Na een valpartij ā€“ languit in de waterbak ā€“ op het NK, gaat ze nu voorzichtig van start, maar de passages gaan goed en ze heeft een goede eindsprint en finisht een seconde onder haar PR.

Ook de Oosterhoutse Kaaienloop werd afgelopen weekend gehouden, en ook daar weer Mila Troopers aan de start. Lotte en Marit Griep, Danica Willemen en Anne de Jong gaan met zā€™n vieren van start en blijven het grootste deel van de wedstrijd bij elkaar. Na de versnelling van Marit op 200 meter voor de finish moet Anne haar laten gaan, en de sprint tussen Danica en Lotte wordt gewonnen door Lotte. Dat werd een mooi blauw podium na een leuke en ontspannen wedstrijd!

Benno Snepvangers staat aan de start van de 5 km, en daar zien we ook oud-Mila Trooper Daphne van Zandvoort. Daphne start hard en pas in de laatste kilometer wordt het echt zwaar. Ze finisht ruim binnen de 20 minuten, ooit een magische grens maar nu prima te halen. Benno heeft ook een snelle start en moet verderop in de race inleveren. Hij blijft aan de andere kant van de 20 minuten maar heeft wel lekker en relaxed gelopen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen