Slordige eerste helft breekt VV Dongen op

Foto:

Het doel was duidelijk: winnen en dan kijken wat de concurrentie had gedaan. VV Dongen won niet maar de concurrenten net zo min zodat er onderin niets veranderde. Slechts het aantal wedstrijden vermindert. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft VV Dongen nog één overwinning nodig om zich veilig te spelen. Zondag 12 mei speelt VV Dongen op Sportpark de Biezen tegen Westlandia die met 45 punten allang veilig is.

Door Frank van Heteren

“Ja doodzonde, want we hadden deze wedstrijd kunnen winnen, maar in de eerste helft waren we slordig in alle facetten en ondanks dat we in de tweede helft goed zijn teruggekomen moeten we het onszelf verwijten dat we de kans niet hebben gepakt om onszelf veilig te spelen.” Ruud Kaiser was teleurgesteld omdat de wedstrijd tegen het niet erg sterke Quick 20 de ideale kans bood om zich te ontdoen van de degradatieperikelen. “We hebben het laten liggen. Quick 20 kreeg in de eerste helft echt geen grote kansen, maar bij ons schortte het aan energie. We oogden futloos en maakten de verkeerde keuzes, waardoor er grote ruimtes op het veld ontstonden.”

Uit het niets kwam Quick 20 in de 20e minuut op voorsprong toen de bal uit de kluts voor Wesley van Houten’s voeten viel. Na de 1-0 kreeg VV Dongen de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken maar de inzet van Thomas Schilders werd van de lijn gehaald. Quick 20 strijdt nog om van de degradatieplaats 17 af te komen en is daar in verwikkeld met OJC Rosmalen. “Ja ze streden voor wat ze waard waren, maar in de tweede helft kwamen ze er eigenlijk niet meer aan te pas. Wij verzuimden om een paar opgelegde kansen af te maken. Tja, dat hoort ook bij het voetbal “

Met dominant spel drukte VV Dongen Quick 20 achteruit, maar de finesse ontbrak alsmede het beetje geluk wat er voor nodig is om te scoren. “En dan krijg je in de 77e minuut ineens de 2-0 om je oren. Het was hun eerste echte aanval. Gelukkig scoorde Robin de Man één minuut daarna de aansluitingstreffer en gingen we vol voor de gelijkmaker.” Met nog ruim 10 minuten te gaan leek het erop dat VV Dongen dit kunstje zou gaan klaren, maar het vizier van de Man, Schilders en Gerrits stonden niet op scherp. “En dan raakte er ook nog een jongen aan hun kant geblesseerd, waardoor het spel ruim vijf minuten werd onderbroken en dan kom je niet meer terug in je ritme en bleef het zoals het was. Maar goed, we hebben alles in eigen hand en zondag staat Westlandia voor de deur. Hopelijk gaat het ons dan wel lukken” aldus trainer Ruud Kaiser.

Zondag 12 mei: VV Dongen – Westlandia. Aanvang op Sportpark de Biezen is 14.30 uur.

Reacties