Van der Kolk Liberty dames 1 zet teleurstellend resultaat neer

Na een tweetal belangrijke overwinningen stond zondag 14 april Mierlo dames 1 op het programma. Deze dames waren op dat moment nummer elf van de competitie, maar het puntenverschil is minimaal. Bij verlies zou Van der Kolk Liberty dames 1 een aantal plekken zakken op de ranglijst.

Vanaf de eerste minuut speelde Van der Kolk Liberty dames 1 niet haar eigen spel, er werden heel veel slordige passes gegeven en er werden veel ballen ingeleverd bij de tegenstander. Helaas resulteerde dit slordige spel in een 1-0 achterstand. De draad moest worden opgepakt, maar veel beter werd het spel niet in de eerste helft. Nog voor het rustsignaal scoorde Mierlo nog de gevreesde 2-0.

Na de rust besloot Van der Kolk Liberty dames 1 het anders aan te pakken. Er werden zo hier en daar wat kansen gecreëerd, maar een goal bleef uit. Totdat er een strafcorner werd versierd, die heerlijk werd binnen gesleept door Chelsea van Helmond. Nu moesten de dames het gas erop houden. Er werden nog een paar kansen gecreëerd, maar de aansluitingstreffer bleef uit. In plaats van de 2-2 te maken, viel het goal aan de andere kant. Mierlo scoorde de 3-1 na een iets wat betere periode van Van der Kolk Liberty dames 1. Na de laatste minuten zonder redder in nood keepster Senna-Joy Brons en met vliegende keep Lieske Trommelen gespeeld te hebben, werd helaas afgefloten met als eindstand 3-1 en liet Van der Kolk Liberty dames 1 hele dure punten liggen.

Volgende wedstrijd is 5 mei, thuis tegen Shot, Van der Kolk Liberty dames 1 zal hier punten moeten gaan pakken om uit degradatiegevaar te blijven.