Ruime zege Olympia’60

Olympia ’60 revancheerde zich zaterdag met een 8-0 overwinning op Sportclub t’ Zand voor de onnodige nederlaag van vorige week. Gehandicapt door de afwezigheid van Pepijn Laurijsen (familieomstandigheden), Jochem Vogels (geblesseerd) en Dennis Aarts (geschorst) moest trainer Frans Ceton flink puzzelen.

Hij posteerde daarom deze keer Lars van der Bruggen en Kjeld Huveneers op het middenveld en liet hij Leroy Vereggen, samen met Devie de Ronde en Thymo de Bruijn de voorhoede vormen. De jarige Sven Verstijnen (19) mocht ook in de basis starten en vervulde zijn rol in de defensie met verve.

Direct na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Kant bleek dat beide teams aanvallende intenties hadden. De Tilburgers kozen ervoor om achterin met slechts drie verdedigers te spelen en hoog druk te zetten. Men probeerde zo een overwicht te creëren op het middenveld en net als in de heenwedstrijd snel te scoren. Het bleek vergeefs. Olympia kwam namelijk heel sterk uit de startblokken. Het hanteerde een hoog tempo en wist zich makkelijk onder de druk uit te spelen. Al in de eerste minuten van de wedstrijd wist het een paar keer gevaarlijk voor het vijandelijke doel te verschijnen. Het duurde echter toch nog tot de 12e minuut voordat de score werd geopend. De opnieuw goed spelende Jesse Tennebroek wist met een splijtende pass zijn aanvoerder Huveneers te bereiken. Op zijn beurt zette hij voor op Thymo de Bruijn, die ogenschijnlijk vrij eenvoudig zijn eerste van de middag liet aantekenen. En amper twee minuten later werd de score al verdubbeld, toen een combinatie tussen Vereggen en Sven Verstijnen eindigde voor de voeten van Bryan Weistra (2-0).

In deze fase van de wedstrijd leek bijna alles bij Olympia te lukken. De tegenstander wist geen raad met balbezit en meerdere kansen voor Olympia volgden elkaar snel op. In de 18e minuut leidde balverlies van de Tilburgse verdediging de vroege 3-0 voorsprong in. Een hakballetje van Elroy Vereggen strandde eerst nog in schoonheid, maar de daarop afvallende bal was opnieuw een prooi voor Bryan Weistra. Maar ook na deze snelle en riante voorsprong nam Olympia nog geen gas terug. Na 21 minuten stond de volgende treffer alweer op de borden. Het was weer Vereggen die zich nadrukkelijk manifesteerde en Thymo de Bruijn in staat stelde de 4-0 aan te tekenen.

Het viel de tegenstander te prijzen dat men zich niet verschool en bleef proberen om de aanval te zoeken. Maar de verdediging van Olympia, waarin Joey Kleijberg en Tim van Wanrooij hun duelkracht toonden, had vandaag geen enkele moeite om hen van scoren af te houden. Voor de rust hoefde doelman Stephan Kragten zelfs geen enkele keer handelend op te treden. Na het vierde doelpunt kon het team zich zelfs veroorloven even gas terug te nemen. Maar in de laatste minuten van de eerste helft schakelde het toch nog even een versnelling hoger. Het leverde direct twee treffers op. Eerst slaagde Thymo de Bruijn (foto links)  erin een voorzet van Vereggen doeltreffend af te ronden, en tot slot stond opnieuw Jesse Tennebroek aan de basis van een doelpunt. Zijn pass over grote afstand, over de verdediging van SC ’t Zand, werd opgepikt door Devie de Ronde. Hij scoorde zijn eerste van de middag en zette Olympia op een 6-0 voorsprong.

Na de rust was het allemaal wat minder. De Tilburgers hadden eieren voor hun geld gekozen en de verdediging anders georganiseerd. En omdat Olympia in een wat lager tempo speelde, bleef de stand lang ongewijzigd. Ook het aantal doelkansen nam af. Wel kwam SC ’t Zand een paar keer in de buurt van het Olympia-doel. Het leverde een paar afstandsschoten op, maar die konden Stephan Kragten niet verontrusten. Het spel golfde rustig op en neer. Ook op het gebied van overtredingen kon weinig genoteerd worden. In de uiterst sportieve wedstrijd kon de scheidsrechter de kaarten op zak houden.

Het eerste echte doelgevaar voor het Tilburgse doel kon pas in de 60e minuut genoteerd worden. Sven Verstijnen kwam gevaarlijk opzetten en speelde Weistra aan. Zijn doelpoging ging uiteindelijk, via de rug van De Ronde, ternauwernood over. Kort daarna werd Verstijnen gewisseld. Hij maakte plaats voor Ruud van Beek.

Na bijna 70 minuten spelen was het uiteindelijk toch weer een keer raak. Devie de Ronde haalde vanaf zo’n 18 meter uit. Zijn schot werd licht geraakt door een verdediger en van richting veranderd. Het maakte dat de Tilburgse doelman kansloos was, 7-0. Na deze treffer werd de moegestreden Kjeld Huverneers vervangen door Ivar Verstijnen.
SC ’t Zand probeerde vanaf dat moment nog wel heel dapper ten minste een eretreffer te maken, maar het slaagde hier niet in. Het grootste gevaar ontstond toen een scherpe voorzet werd geblokt door Tennebroek. Hij verraste daarmee bijna zijn eigen doelman, maar die wist met een reflex de bal te keren. De aanval die Olympia daarna opzette leverde uiteindelijk wel de laatste treffer van de wedstrijd op. Een strakke voorzet van De Bruijn viel voor de voeten van De Ronde, die er wel raad mee wist en zijn derde scoorde.
In de slotfase werd Elroy Vereggen nog vervangen door Sebas van den Akker, die daarmee zijn debuut maakt. Kort voor het laatste fluitsignaal had hij nog de kans om te scoren, maar hij gunde de eer aan Lars van den Bruggen. Zijn schot ging uiteindelijk rakelings over.

Volgende week wacht Olympia weer een nieuwe uitdaging.  Het ontvangt dan Alliance, dat op de ranglijst één plaatsje lager staat, maar wel aan de leiding gaat in de derde en laatste periode.