ONI wint ruim van Internos met 6-2

Gerust was men er niet op afgelopen zaterdag, de ene na de andere blessure en afwezigheid verstoorde de voorbereiding van de OranjeBlauwe Leeuwen, maar het was Pupil vd Week Roan van Wijk die aan de onzekerheden een einde maakte en liet zien hoe het deze middag moest gaan.

Als een slangenmens slalomde hij door de verdediging van Internos en werkte hij de bal koelbloedig achter de verbouwereerde doelman van Internos. Heel vlug sprintte hij na de treffer terug richting middencirkel waar er een chocolade paashaas op hem wachtte die hem werd aangeboden door Leidsman Littel uit Hank. Als ik het goed gehoord heb lag het hoofd van de haas er na een paar minuten al af omdat de wissels van ONI het kind in zichzelf weer omhoog voelden komen, maar geen enkel stukje kwatta konden verorberen door ingrijpen van Roan.

ONI dat danig aangepast was en waar good old Patrick Pruijssers weer plaats had genomen onder de lat begon goed aan de wedstrijd en kwam na 12 minuten op 1-0 door wie anders dan Beer de Bont. Na deze treffer schakelde ONI over naar een lagere versnelling en was het juist Internos wat het beste spel liet zien en in de 27e minuut verdiend 1-1 maakte. Het leek of ONI wakker schrok, want na deze wake up call kwam ONI weer tot het beoogde spel, maar moest het nog één keer billenknijpen bij een goede kans voor Internos, maar de verdediging en doelman van ONI voorkwamen erger.

De altijd fanatiek sleurende en spelende Sonny Moerenhout gaf Internos feitelijk de genadeklap in de 40e minuut met de 2-1 en met de rust in aantocht deed ONI goede zaken. In de rust werden de …. weer op de i gezet en dat was te zien na rust, een veel beter spelend ONI liep in 13 minuten uit naar 4-1 door treffers van opnieuw Beer de Bont.

Hierna was het tijd voor MAN OFF THE MATCH SANDER BLOM om zijn goede spel te bekronen en te belonen met zijn treffer en dus 5e voor ONI. Het valt Internos te prijzen dat het bleef voetballen om de schade te beperken en een beter aanzien te geven, want in de 77e minuut viel de 5-2 en daar was de ONI doelman helemaal niet blij mee. Gelukkig heeft ONI altijd nog Jelle Horsten die zijn mannetje staat en de 6e treffer liet noteren amper 40 sec na de hernieuwde aftrap.

Met de treffer van JELLE HORSTEN( zie foto) behaalde ONI haar 100e treffer in deze competitie een geweldige score, maar NOG niet genoeg om de kroon op het werk te zetten. Hiervoor moet ONI eerst a.s zaterdag een hele lastige klip zien te omzeilen wanneer men op bezoek gaat bij de voetbalvrienden in OOSTERHOUT. Een altijd beladen duel tussen deze twee kemphanen, en afgaande op de aankondiging van Oosterhout zal deze VRIENDENDERBY op het scherpst van de snee worden uitgevochten. Voor Oosterhout een belangrijke wedstrijd gezien de 3e periode en voor ONI een nog belangrijkere in de strijd om de felbegeerde titel, ONI wil niet verliezen, Oosterhout moet winnen.

ONI 2 VERLIEST MAAR LOOPT GEEN SCHADE OP
Uit bij het lastig te bespelen en kampioenskandidaat Altena heeft ONI 2 een tikkie gehad met een 5-1 verlies partij.
Ondanks deze nederlaag liep men geen schade op doordat concurrent Neo ook haar wedstrijd verloor en ONI 7 punten los blijft op de nr 5 Neo
De misschien wel ingecalculeerde nederlaag zal ONI 2 in de eerst volgende thuis wedstrijd te niet moeten doen middels een winstpartij op KLUNDERT op zaterdag 4 Mei.
Het 2e team heeft nu even 2 weekenden geen competitie verplichtingen en kan zich rustig voorbereiden op de beslissende laatste 4 wedstrijden waarin men een mooie prijs kan pakken.
ONI 1 krijgt het juist druk de komende tijd, eerst speelt men dus tegen Oosterhout op Paaszaterdag, dan op Paasmaandag speelt men tegen Dvo’60 om dan op 4 Mei naar Peursum te gaan.