Van der Kolk Liberty dames 1 boekt een belangrijke overwinning

Afgelopen zondag 7 april kwam Horst op bezoek in Dongen, de huidige nummer drie uit de competitie. Ondanks de overwinning van vorige week, is Van der Kolk Liberty dames 1 nog niet uit het degradatiegevaar. Het was daarom belangrijk om de overwinning te pakken.

Het fluitsignaal klonk en Van der Kolk Liberty dames 1 begon sterk aan de wedstrijd. Het spel werd de eerste minuten vooral op het middenveld gespeeld met nog weinig kansen voor beide teams. In de loop van de wedstrijd kwam Horst een groot aantal keer door de eerste linies van Liberty heen en dit resulteerde in een paar strafcorners. Deze werden gelukkig vooralsnog gekeerd.

Van der Kolk Liberty dames 1 moest het hebben van de counters en Elisa Borst kon één van deze aanvallen verzilveren met een mooi doelpunt. Ze werd aangespeeld in het 23-meter gebied en besloot het op een lopen te zetten. In de cirkel passeerde ze één, twee, drie en vier verdedigsters van Horst en wist na die loopactie ook nog de keepster te verrassen met een harde push: 1-0! Horst nam vervolgens de bovenhand weer en ze konden vooral profiteren van slordig balverlies van Van der Kolk Liberty dames 1. Een strafcorner voor Horst belandde na wat gerommel in het doel van Liberty, maar na arbitrair overleg werd deze terecht afgekeurd.

In de tweede helft moest Van der Kolk Liberty dames 1 weer veel verdedigen maar de pogingen van Horst werden knap gekeerd door de verdediging, samen met invalsters Manou van Velsen en Jasmijn Dominicus. Jasmijn had daarbij ook een belangrijke rol in de opgezette aanvallen van Liberty, want zij wist met prachtige passes de aanvalsters te vinden. Met nog zo’n 15 minuten te spelen wist Van der Kolk Liberty dames 1 dat er nog een doelpunt gemaakt moest worden om de overwinning zeker te maken, anders zou de bal zo maar eens in het verkeerde doel kunnen belanden.

Chelsea van Helmond kon knap een strafcorner versieren en nam plaatst op de kop van de cirkel. Ze sleepte de bal hard in de rechter bovenhoek: 2-0! Ook in de laatste minuten van de wedstrijd wisten de dames de nul te behouden, waarbij vooral keepster Senna-Joy Brons het team op het been heeft weten te houden. Niet alleen in de laatste minuten, maar de gehele wedstrijd.

Met deze overwinning zijn de dames gestegen naar de achtste plaats, gedeeld met twee andere teams. Het gevaar is dus zeker nog niet geweken. Volgende week mag Van der Kolk Liberty dames 1 afreizen naar Mierlo, de huidige nummer 11 van de competitie. Dit zijn weer erg belangrijke punten die gepakt moeten worden om in de derde klasse te kunnen blijven.