DVVC MO17 heeft geen moeite met Asperen

Dat de ene dag de ander niet is bleek wel aan het weer vandaag. Bittere kou en hevige windvlagen zouden het spelbeeld beïnvloeden.

DVVC koos er voor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen, deze keuze bleek al snel goed uit te pakken. DVVC opereerde veelal op de helft van Asperen en wist ze behoorlijk onder druk te zetten. Na acht minuten spelen was er drie keer achter elkaar een hoekschop voor DVVC en driemaal is scheepsrecht. De bal viel voor Demi haar voet en zij aarzelde niet om de 1-0 te laten aantekenen. DVVC bleef het betere van het spel en de druk op Asperen houden. Asperen kon er weinig tegenover stellen en moest zich beperken tot verdedigen. Het feit dat zij met wind tegen speelde was hier grotendeels debet aan. Wederom was het Demi die niet veel later van zich liet horen en met een bekeken lobje de stand verdubbelde 2-0. Tien minuten voor tijd herhaalde Demi dat kunstje en met een 3-0 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.

Helaas was de wind niet gaan liggen en speelde DVVC nu met wind tegen. Dat dit van invloed was op het spel was te merken, Asperen leek zich te herpakken en het spel speelde zich nu voornamelijk op de helft van DVVC af Toch was het eerste wapenfeit van DVVC in de tweede helft weer raak. Patty zorgde voor een 4-0 voorsprong. Asperen liet zich echter niet onbetuigd en voetbalde de tweede helft leuk mee. Een schot op goal werd ongelukkig beoordeeld en zorgde ervoor dat Asperen kon tegen scoren, 4-1. Nog geen tien minuten later wederom een tegengoal en de achterstand van Asperen werd teruggebracht naar 4-2. DVVC liet zich echter niet meer verrassen en schakelde bij. Aan de hand van invalster Mirthe 2x en Sharnilla 1x kon een ruime 7-2 overwinning worden bijgeschreven. DVVC deed goede zaken en steeg in de stand naar een keurige derde plek Volgende week mogen we naar Zaltbommel om aan te treden tegen het plaatselijke Nivo Sparta. Aanvang 12.45