Jeu de Boules Club Dongen in de NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen met vier teams mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Hier volgt het verslag van zaterdag 9 maart 2019.

Team Dongen 1 speelde uit tegen De Bommequet 2 uit Roosendaal. En het resultaat mag er zijn, hieronder het verloop van de wedstrijden

Ronde 1 doubletten: Kees en Jopie Jacobs hadden een nek aan nek race want de tegenstand was heftig en wonnen nipt met 13–12. Pierre de Jong en Hans van Troost gingen goed uit de startblokken maar het kosten toch nog de nodige inspanningen om te winnen met 13-11. Karel Seebregts en Andre de Wijs kwamen te laat in hun spel en verloren met 6–13. Tussenstand 2-1 voor Dongen.

Ronde 2 Tripletten: Kees, Jopie en Andre hadden nu een goed aanvallend spel er werd goed geplaatst en geschoten, maar ook al was de tegenstand heftig ze wisten nipt te winnen met 13-12. Pierre, Hans en Karel kwamen net wat te laat op gang en het wou maar niet lukken om de partij naar zich toe te trekken en verloren met 9-13. Tussenstand 3-2.

Ronde 3 doubletten: Kees en Jopie speelde een prima aanvallend spelletje en wonnen met 13 -11. Pierre en Hans kregen ook nu onvoldoende greep op het spel en verloren met 9-11. Karel en Andre wonnen snel hun partij door prima spel met 13-4. Zodat de eindstand 5-3 voor Dongen 1 was. Over 2 weken komt Nederlek 2, uit Rotterdam, op bezoek.

Team Dongen 2 moesten thuis spelen spelen tegen L’Ammerzo 2 uit Ammerzoden.

Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Jean-Michel en Joke Lobo verloren de partij met 9-13. Jan en Yvonne Verbeek deden het stukken beter en wisten te winnen met 13-7. Johan v. Kuijk en Astrid Moorman verloren hun partij net met 11-13.
Daarna volgden de tripletpartijen. Joke, Jean Michel en Astrid verloren kansloos met 0-13. Johan, Jan en Yvonne verloren ook hun partij en wel met 7-13. De tussenstand kwam hiermee op een achterstand van 1-4 voor Dongen 2. Het zou dus maximaal een gelijk spel kunnen worden voor Dongen 2.
Nu nog de laatste 3 doubletpartijen. Jan en Yvonne hadden wederom geen enkele moeite met hun tegenstanders en wonnen hun partij met 13-4, Johan en Astrid verloren hun partij met 5-13. Jean-Michel en Joke wisten ook hun partij te winnen met 13-9. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 3-5 voor L’Ammerzo 2. Dit was dus de eerste wedstrijddag in 2 jaar NPC die verloren wordt door Dongen 2. Misschien dat de motivatie niet helemaal daar was, omdat Dongen 2 toch al kampioen is, wie zal het zeggen. Er moeten nu nog 2 dagen gespeeld worden tot het einde van de competitie, en ze zullen toch hun uiterste best doen om deze winnend af te sluiten. De volgende wedstrijd staat gepland op 23 Maart 2019 uit tegen Amitié Best 2 uit Best.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom en wonnen met 6-2. 23 maart spelen ze thuis om het kampioenschap tegen hun naaste concurrent Middelburg 3.

Team Dongen 4 speelde uit tegen De Soepele Pols uit Netersel.
Tijdens de doubletten ronde spelen Wim Boersen met Corrie Koreman een snelle partij 13-1. Bij Wim Koreman en Annelies van Schendel ging het moeilijker het ging puntje voor puntje maar de tegenstander wist de overwinning te pakken met 13-8. Ook bij Karin Jansen met Ruud van Dijk ging het gelijk op maar hier ging de overwinning naar Dongen met 13 -8.

Bij de triplette ronde ging het bij alle twee de tripletten prima. Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman wonnen met 13-4 en Ruud van Dijk, Karin Jansen en Wim Koreman wonnen met 13-5. Dus ze hoefden maar een doubletje te winnen voor de overwinning. Annelies van Schendel met Karin Jansen deden dit in een hoog tempo 13-3. Ruud van Dijk moedigde alle equipes aan. Bij de andere twee doubletten ging het moeilijker. Wim en Corrie Koreman stonden eerst ver achter maar wisten toch de overwinning binnen te halen met 13-9. Wim en Willy Boersen speelden een spannende partij tot de laatste méne toe, maar ze wisten de partij binnen te halen met 13-12. Zo gingen ze met een 7-1 overwinning terug naar Dongen en spelen ze op 6 april in Dongen hun laatste NPC wedstrijd van dit seizoen en gaan ook dan weer voor de overwinning.

Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen