Olympia knokt zich naar 5-2 winst

Foto:

In een waar voetbalgevecht trok Olympia ’60 aan het langste eind tegen The Gunners uit Breda. Sinds de verloren openingswedstrijd van het seizoen tegen dezelfde tegenstander is er echter veel veranderd bij Olympia.

Het team heeft de weg naar boven ingezet en wilde dat vandaag doorzetten tegen de op de 5e plaats staande tegenstander. Beide teams speelden met veel inzet en passie. Tel daarbij op een harde wind die met vlagen over het veld trok, het hoge tempo, fouten over en weer, hoog oplopende emoties, dan heb je ingrediënten die garant staan voor een heerlijke voetbalmiddag.

Direct na de aftrap wilde The Gunners het initiatief naar zich toe trekken door vroeg druk te zetten. Olympia wist daar echter wel raad mee en speelde zich makkelijk onder die druk uit. De formatie van Frans Ceton was de betere ploeg en werd in de openingsfase meteen een aantal keren gevaarlijk. Met het windvoordeel in de eerste helft kwam Olympia na 12 minuten op een vroege en verdiende voorsprong. Na voorbereidend werk van Dennis Aarts wist Devie de Ronde de score te openen. Halverwege de eerste helft werd de score zelfs verdubbeld door Bryan Weistra. Hij wist door te breken over de linkerflank, ging alleen op het doel af en passeerde de doelman met een harde schuiver.

Het hoge tempo wist Olympia niet tot het einde van de eerste helft vol te houden. Het gaf de gasten de kans om terug te komen in de wedstrijd. In de extra tijd van de eerste helft wist The Gunners namelijk nog tegen te scoren. Het moet gezegd, de aanval over de rechterflank en de afronding waren om door een ringetje te halen.

In de tweede helft had The Gunners het voordeel van de wind en kwam het furieus uit de startblokken. De Dongense defensie hield echter goed stand. Het offensief van The Gunners bood geregeld ruimte voor snelle uitvallen. Waar een eerste kans nog onbenut bleef en een handsbal die tot een penalty had moeten leiden, over het hoofd werd gezien, was het opnieuw Weistra die gevaarlijk werd. Zijn vlammend schot in de 56e minuut werd nog met moeite gekraakt, maar de rebound was voor de attente Thymo de Bruijn.

De 3-1 voorsprong was echter nog geen garantie voor de overwinning. The Gunners bleef op zoek gaan naar een treffer. Die kwam er ook in de 79e minuut. Tim van Wanrooij had even onvoldoende grip op zijn tegenstander en Jochem Vogels moest ingrijpen ten koste van een vrije trap. Die vrije trap werd gedragen door de wind en vloog rechtstreeks over de verder foutloos keepende Stephan Kragten. Zuur voor Olympia en zeker ook voor Van Wanrooij. Want juist zijn terugkeer, na lang blessureleed, was het startpunt van de inmiddels indrukwekkende opmars van Olympia.

Met nog zo’n 10 minuten op de klok moest er volop gewisseld worden. Diverse blessures betekende dat het spel geregeld stil kwam te liggen. Teammanager en verzorger Vermeulen en zijn Bredase collega maakten overuren. Het bood Stan van Leijsen, de 17 jarige benjamin van Olympia, in te vallen en in korte tijd ook zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Amper een paar minuten na zijn entree werd hij na een snelle inworp perfect aangespeeld door Weistra. Stan van Leijsen kwam daardoor alleen voor de doelman en wist hem te verschalken. Hoewel met een geruststellende 4-2 op het scorebord de overwinning nabij was, bleef The Gunners toch de aanval zoeken.

Niet zonder reden, want er werden uiteindelijk ruim 8 minuten extra bijgeteld door de scheidsrechter die de wedstrijd prima aanvoelde. Het slotakkoord was echter toch voor Olympia. Opnieuw verscheen Van Leijsen alleen voor de doelman. Omdat hij de jonge aanvaller naar de grond trok leverde dat in de slotminuut een penalty op. Het was Devie de Ronde die zijn tweede van de dag mocht laten aantekenen en de eindstand op 5-2 bepaalde.

Reacties

article
104323
In een waar voetbalgevecht trok Olympia ’60 aan het langste eind tegen The Gunners uit
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190212/olympia-knokt-zich-naar-5-2-winst/
2019-02-12T09:27:12+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/12092708/olympia1202.jpg
Sport