Biljartnieuws Sportcafé ’t Vaartje

Foto: Wikipedia

In sportcafé ’t Vaartje in Dongen-Vaart wordt in de periode van maart tot en met mei de 29ste editie van het driebandentoernooi voor de kleine tafel gehouden. Ook voor dit jaar heeft autobedrijf Scheerders toegezegd te zullen functioneren als hoofdsponsor.

De organisatie is er blij mee dat er opnieuw tot overeenstemming is gekomen met het garagebedrijf uit Dongen-Vaart. Hierdoor kan een traditie die al 28 jaar bestaat worden voortgezet. De organisatie heeft de steun van het bedrijfsleven nodig om de organisatie van dit prestigieuze evenement rond te maken. In deze maand zullen de deelnemers van de afgelopen jaren een mail ontvangen waar ze zich kunnen opgeven.

Landelijke competitie KNBB driebanden-groot:
P.C. Kamp speelt gelijk
Geleidelijk aan raakt voor team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. de titel steeds verder uitzicht. In Rosmalen kwam het niet verder dan een remise tegen het sterke team de Hazelaar. Team Kamp staat op de tweede plaats, terwijl team de Hazelaar op plaats drie bivakkeert. In een moeizame partij kwam Piet Kamp maar moeilijk tot score en moest verlies incasseren. Ook voor Carlo van Dongen was er verlies. Kopman Willy v.d. Wiel hield de verdediging prima gesloten en loodste de partij op deze manier bekwaam naar de winst. Ad Smolders speelde een gedegen partij en won eveneens. Hij maakte bovendien een prachtige serie van zes caramboles. Door dit resultaat blijft team Kamp op de tweede plaats. Doordat de koploper de winst wel pakte bedraagt de achterstand met de koploper nu drie punten.

Team SunControls verliest
In sportcafé ’t Vaartje verloor team SunControls Tilburg met 0-8 van team Dart & Cues uit Tilburg. Kopvrouw Anja Verbogt en Jos Hamers kwamen volstrekt niet in hun spel en verloren kansloos. Ook voor Nhiep Tran was een nederlaag onafwendbaar. Bert v.d. Hooff kwam nog het dichtst bij de finish toch kwam ook hij nog twee luttele caramboles te kort. Door dit resultaat handhaaft team SunControls zich op de elfde plaats.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 3-tallen:
Team café ’t Vaartje loopt uit
In Hoeven pakte team café ’t Vaartje de volle winst tegen team ZBGG. Kopman Willy v.d. Wiel was uitstekend op dreef. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.600 neer. Hij maakte een fraaie reeks van vier Dat deed ook Patrick Schrijver. Patrick deed niet veel voor Willy onder en kwam uit op 0.595. In een gedegen partij maakt Piet Vissers het succes compleet. Met ander meer een serie van vijf pakte hij de winst. Doordat de naaste concurrenten punten verspeelden bedraagt de voorsprong op de nummer twee nu 24 punten. Er zijn echter nog zes wedstrijden te spelen.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-groot 4-tallen:
C. v.d. Nieuwenhuizen wint van Van Loon
In sportcafé ’t Vaartje won team Corné v.d. Nieuwenhuizen Schilderwerken Tilburg met 35-33 van team autobedrijf Lion van Loon Dongen. Theo Laros bewees andermaal zijn uitstekende vorm en pakte de winst op Toon Verbunt. Theo had maar 44 beurten nodig om over de meet te komen. Hij maakte bovendien een mooie serie van vier. Toon maakte overigens een fantastische serie van zes. Leo Loonen kon het niet bolwerken tegen Nhiep Tran. In een moeizame partij liet Nhiep nog wel een mooie serie van vier voor zich noteren. Dat deed ook Marrie Kleinloog, die de winst pakte op Embert Broekhoven. Marrie speelde superieur en was al na 29 beurten bij de eindstreep. Hij liet het formidabele gemiddelde van 0.862 voor zich noteren. Embert kwam overigens uit op het prima gemiddelde van 0.517. Winst leverde dit echter niet op. In het duel der kopmannen verschalkte Charles Mekes zijn tegenspeler Ad Faro. Ook Charles speelde formidabel. Hij zette het schitterende moyenne van 1.025 neer, terwijl Ad het degelijke gemiddelde van 0.525 voor zich liet noteren. Team P.C. Kamp Scheeps- en Konstruktiewerken B.V. kwam deze week niet in actie. Op vrijdagavond 15 februari speelt team autobedrijf Lion van Loon in eigen huis tegen ’t Hartje uit Oosterhout. Op dinsdagavond 19 februari staat de confrontatie tussen P.C. Kamp en Lion van Loon op het programma. Deze wedstrijden in sportcafé ’t Vaartje beginnen om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B1:
Winst en verlies Het Vaartje
In sportcafé ’t Vaartje verloor team Het Vaartje afgelopen week één keer en pakte ook een keer de winst. Eerst moest het verlies incasseren tegen team BVT uit Terheijden. Hier werd een 23-30 nederlaag geincasseerd. Kopman Patrick Schrijver kreeg geen schijn van kans. Zijn tegenstander was al na 29 beurten uit. Patrick zette het degelijke gemiddelde van 0.724 neer, maar verloor wel kansloos. Ook Arthur Snoeren kon het niet bolwerken. Aan de meet kwam hij nog vijf caramboles te kort. De eer werd gered door Ton Kemmeren. In een degelijke partij speelde Ton gelijk. In de ontmoeting tegen Olympia uit Waalwijk werd de winst wel gepakt. Nhiep Tran had maar 38 beurten nodig om over de finish te komen. Ton Kemmeren deed het nog beter. Hij had maar 30 beurten nodig om de winst binnen te slepen. Hij maakte een prachtige serie van zes caramboles. Hij zette het formidabele gemiddelde van 0.966 neer. Kopman Piet Vissers kwam niet in zijn spel en moest verlies incasseren. Door deze resultaten staat team Het Vaartje nu op een fraaie derde plaats. Het heeft maat acht punten achterstand op de koploper. Op dinsdagavond 19 februari staat de kraker tegen koploper HMS uit Sprang-Capelle op het programma. De wedstrijd in sportcafé ’t Vaartje begint om 19.30 uur.

Districtscompetitie Midden-Brabant driebanden-klein B2:
Volle winst AK Deur & Interieur
In Loon op Zand won team AK Deur & Interieur Kaatsheuvel met 21-30 van team ’t Loons Kwartier. Kopman Johan Ligtenberg pakte een moeizame winstpartij. Hij hield zijn tegenstrever op drie punten van de meet. Jan Ligtenberg speelde een degelijke partij en pakte zo de winst. Hij maakte een mooie serie van vijf caramboles. Ook Jos Hamers maakte zo’n serie. Jos was in topvorm en spurtte in maar 29 beurten naar de zege. Hij kwam uit op het fabuleuze gemiddelde van 0.807.

Opnieuw verlies Royal Hedge
In Werkendam verloor team boomkwekerij Royal Hedge met 27-23 van team Werkendam. Winst was er voor Jan Ligtenberg en Ton Hamers. Jan sleepte in een defensieve partij de winst uit het vuur. Zijn rivaal kwam slechts één luttele carambole te kort. Ton speelde een gedegen partij en pakte de winst eveneens. Antons Smulders kreeg maar 27 beurten en verloor kansloos.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen