Voorbeschouwing VV Dongen – Blauw Geel 38

Foto:

Aanstaande zondag 10 februari trapt VV Dongen voor de vijfde keer af in 2019. Na vier nederlagen op rij moet het team van Ruud Kaiser aantreden tegen het Veghelse Blauw Geel 38

Door Frank van Heteren

Op de ranglijst staat Blauw Geel op twee punten achterstand van VV Dongen. Belangrijk voor beide ploegen om de middenmoot positie te blijven behouden, want waar VV Dongen met heel veel blessures in zwaar weer zit zijn de mannen uit Veghel met een redelijke reeks bezig

Bij VV Dongen is het vanaf het einde van de winterstop kommer en kwel. Vier nederlagen op rij gevolgd door een ware blessure – epidemie. Het probleem van een te smalle selectie komt bij de Dongenaren aan het licht wanneer er meerdere sterkhouders moeten afhaken. Jongens die niet of weinig ervaring hebben met het spelen in de 3e Divisie worden nu wekelijks blootgesteld aan de keiharde wetten van deze competitie.

Voor Kaiser en zijn team is dit zoals hij zegt een ‘Drama’ waar aan de andere kant sommige spelers zich voorhouden dat het uiteindelijk wel goed zal komen. De 27 punten bieden daarin houvast, maar er zullen wat punten gesprokkeld moeten worden om niet in de gevarenzone te belanden. Zover is het nog niet maar de aankomende tegenstanders ruiken bloed en zullen willen profiteren van de huidige zwakte van VV Dongen.

Blauw Geel 38 en VV Dongen hebben al een redelijk verleden. Van de tien gespeelde wedstrijden wist VV Dongen er zeven te winnen en verloor het twee keer. Eerder dit seizoen won VV Dongen in Veghel met 0-2, maar gezien de huidige status van VV Dongen mag dat geen graadmeter zijn.

De Veghelse ploeg is 2019 beginnen met één overwinning, twee nederlagen en een gelijkspel. Vorige week bood het goed weerstand tegen de profs van Jong Volendam en verloor op eigen terrein met 3-5. De uitwedstrijd tegen HSC ’21 werd met maar liefst 0-5 gewonnen. In goede doen zijn Blauw Geel en VV Dongen een beetje vergelijkbaar. Eigen jongens aangevuld met jongens uit de regio. VV Dongen mag dan in het onderlinge resultaat de overhand hebben, het huidige VV Dongen zal alles op alles moeten zetten om de Jumbo-machine uit Oost-Brabant af te stoppen.
Het Middagje VV Dongen vangt aan om…LET OP 14.00 uur

Reacties

article
104264
Aanstaande zondag 10 februari trapt VV Dongen voor de vijfde keer af in 2019. Na
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190208/voorbeschouwing-vv-dongen-blauw-geel-38-4/
2019-02-08T12:10:40+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/08120741/vvdongen1819.jpg
Sport