Verrassende winst heren De Vennen

Foto:

Het Veldhovense Njord is al jarenlang een ‘angstgegner’ voor de heren van De Vennen, eerder dit seizoen ging het thuisduel ook verloren. Afgelopen zaterdag misten de heren enkele spelers maar sloeg De Vennen eigenlijk al direct een gat met een 12-16 zege als resultaat. Dames 1 kende een uiterst zwakke beginperiode en kon daarna Waterpolo Den Haag geen moment meer bedreigen.

Heren 1 ging furieus van start en stond binnen een mum van tijd op een 1-4 voorsprong. Njord leek zich even te herstellen maar moest vervolgens toch toezien hoe De Vennen de eerste bijzonder doelpuntrijke periode afsloot met een 4-8 voorsprong. In de tweede periode werd die eerst nog uitgebouwd tot 4-10 voordat de thuisploeg weer aan scoren toekwam maar de voordelige marge voor De Vennen kwam geen moment in gevaar zodat met een 7-12 stand van kant kon worden gewisseld.
De tweede wedstrijdhelft was aanzienlijk minder doelpuntrijk, in de derde periode vielen er in totaal slechts 3 (9-13) en ook in de slotperiode bleef het verschil van 4 treffers in stand. Met 12-16 gingen de 3 punten dit keer dus mee naar Dongen waardoor de heren hun 2e plaats handhaven. A.s. zaterdag verdedigen de heren die positie in een thuisduel tegen Nayade.

Dames 1 had voor het uitduel bij Waterpolo Den Haag 3 speelsters in de ziekenboeg en een aantal speelsters die daar nog maar half uit waren. Of dat de reden was voor het futloze begin zal velen een raadsel zijn maar feit was wel dat de thuisploeg amper iets in de weg gelegd werd om naar een 7-0 voorsprong weg te zwemmen. In het vervolg van de wedstrijd
Ging de strijd qua score wat meer gelijk op met zelfs een tweede periode die via treffers van Demi Waijers, Laura Evers en Naomi van Bragt met 2-3 in het voordeel van De Vennen verliep. Verdere doelpunten van Judy Goosens, Demi en nog 2 maal Naomi brachten het totaal voor De Vennen op 7 maar met 17-7 bleven de punten overduidelijk in Den Haag. Het is voor de dames te hopen dat de ziekenboeg de komende week leegstroomt zodat iedereen weer vol inzetbaar is. De komende wedstrijden voeren de dames naar Oldenzaal en Heerenveen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen