Jeu de Boules Club Dongen in NPC.

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 02 februari 2019.

Team Dongen 1 speelde een thuiswedstrijd gespeeld tegen Altena 1 uit Sleeuwijk. Hieronder volgt het verloop van de partijen: Eerste ronde: doublet 1, Kees Jacobs en John v Rooden, gingen van begin af goed van start en wonnen vrij gemakkelijk met 13-4. Doublet 2, Hans van Troost en Pierre de Jong, speelde iets meer vanuit de verdediging maar wonnen verdiend met 13-9. Doublet 3, Andre de Wijs en Karel Seebregts, kwamen iets te laat op gang. De strijdlust was er nog niet helemaal, want er waren best kansen om te winnen. Jammer maar niet gelukt. Daarmee was de tussenstand 2-1 voor Dongen.

Tweede triplette: Triplet 1, Kees–Andre–Karel, kwamen te laat in hun spel en maakte enkele tactische foutjes zodat ze deze partij aan de tegenstanders moesten laten met 8–13. Triplet 2, Hans–Pierre–John, speelde een prima aanvallende wedstrijd en wonnen met 13–9. Hiermee was de tussenstand 3-2 geworden.

Derde ronde: Doublet 1, Kees en John, speelde ook nu een aanvallende wedstrijd en won met 13 -7. Doublet 2, Hans en Pierre, gingen nu ook aanvallend spelen en werden na de laatste moeizame punten beloond met een prima overwinning 13–4. Doublet 3, Andre en Karel, konden ook de tegenstanders onder druk zetten met prima aanvallend spel en wonnen met 13–5. Hiermee werd de eindstand 6-2 voor Dongen. Met als gevolg een mooie stap voorwaarts op de ranglijst.

Team Dongen 2 moesten uit spelen tegen Mooie Boule 2 uit Berlicum. Als eerste kregen ze hun doublet-partijen. Wil en Annemie v/d Dungen wonnen na een zwaar bevochten partij met 13-11. Johan van Kuijk en Astrid Moorman hadden eveneens een zware partij, zij wisten deze echter net niet te winnen en verloren met 12-13. Jan en Yvonne Verbeek wonnen hun partij met 13-8. Dit resulteerde in een tussenstand van 2-1 voor Dongen.

Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Annemie en Astrid wonnen met 13-5 en waren goed op dreef. Johan, Jan en Yvonne gingen ook niet verkeerd en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen. Het zag er goed uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen. Johan en Astrid verloren hun partij met 9-13, Wil en Annemie verloren hun partij met 5-13. De stand was op dit moment 4-3 voor Dongen 2. Jan en Yvonne moesten winnen om de dag winnend af te sluiten. Het werd een zenuwslopende partij met een slot waarbij de laatste boule de beslissing moest brengen. Het was 12-12 en Jan en Yvonne lagen op punt, de tegenstander had nog 1 boule en moest schieten om te winnen. Maar die schoot mis, dus Jan en Yvonne wonnen uiteindelijk met 13-12. De eindstand voor de dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2. Daarmee bleef Dongen 2 wederom nog steeds ongeslagen in de competitie.  De volgende wedstrijd staat gepland op 16 Februari 2019 uit tegen Cloeck en Moedigh 1 uit ‘st-Oedenrode.

Team Dongen 3 was deze week vrij en moet over twee weken naar Middelburg.

Team Dongen 4 speelde thuis tegen Va-Tout 4 uit Breda. Met frisse moed begonnen ze aan de wedstrijd maar het werd al snel duidelijk dat het een zware middag ging worden. Ondanks goed spel wist geen van de doubletten de partij te winnen en moesten ze aan de tripletten ronde beginnen met een 3-0 achterstand.
Bij Wim en Willy Boersen samen met Corrie Koreman ging het puntje voor puntje maar de tegenstander wist de partij te winnen met 13-3. Ook het triplette met Wim Koreman en Ruud v. Dijk en Karin Jansen leverde geen overwinning op maar een verlies van 5-13. Dus de wedstrijd konden ze niet meer winnen. In de laatste ronde gingen ze nog proberen om in ieder geval een partij te winnen.
Doublet, Wim Koreman en Annelies v. Schendel, begonnen goed maar jammer genoeg ging het daarna beter lopen bij de tegenstander en werd de partij verloren met 5-13. Bij de partij van Ruud v. Dijk en Karin Jansen ging het gelijk op en bleef het spannend maar helaas is het ook hier de tegenpartij die de overwinning naar zich toe wist te trekken met 13-11.
Dus de enige partij die nog gewonnen kan worden, was de partij van Wim Boersen en Corrie Koreman. Het werd een spannende partij maar de overwinning werd uiteindelijk binnengehaald met 13-9. Dus werd de einduitslag een nederlaag van 7-1. Over 2 weken speelt Dongen 4 thuis tegen Cloeck en Moedigh 7 en gaan ze voor de overwinning om weer bovenaan mee te kunnen draaien.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties

article
104159
De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190204/jeu-de-boules-club-dongen-in-npc-4/
2019-02-04T10:11:17+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/08100100/jdbnieuw.jpg
Sport