Geslaagde Atledo Cross in Duiventoren

Foto:

Aan de afsluitende cross van het regio 13 circuit, de Atledo Cross in de Duiventoren, deden maar liefst 25 Atledopupillen mee. En voor zeven van hen was het hun eerste cross. Winterzonnetje, bevroren zandgrond, en een prachtig parcours in het natuurgebied van de Duiventoren. Prima recept voor een sportieve uitdaging op zondagochtend! Ook voor het publiek is het genieten geblazen, want het parcours is zo aangelegd dat de inspanningen van de lopers verschillende malen te zien zijn tijdens de race. Koffie erbij en genieten maar!

Aan de start zien we Nieke Westerveen, die aan het begin van het crossseizoen zeker nog geen podium in beeld had, maar sinds ze eenmaal per week de training volgt, weet ze al drie keer achter elkaar te winnen. Vandaag levert ze met zilver een uitstekende prestatie. Anouk Rutjes schuift om dezelfde reden ook alsmaar door naar de snellere plaatsen. Broer Lucas Rutjes is gedurende het seizoen steeds al te vinden op het podium. Tijdens de Atledo cross weet hij zich door een super-eindsprint van de zesde positie naar de tweede plaats te lopen. Goed gedaan, een welverdiende zilveren medaille!

Bij de junioren D staat Lotte Griep aan de start. Samen met Gwen van Hest maken ze er een mooie wedstrijd van, die tot het eind toe spannend blijft. Lotte wint goud en Gwen gaat met het zilver aan de haal.  Bij de junioren C loopt Roos de Jong al enkele weken erg sterke races, en vandaag betaalt dat zich uit met een welverdiende eerste plaats! Op de voet gevolgd door Marit Griep en Anne de Jong.
Evi van Bladel en Janneke Mengerink strijden hun strijd bij de A junioren. Voor Evi is er aan het eind van de race een gouden medaille en Janneke behaalt een mooie derde plaats.

Colin Bressers is bij de specials weer ruim eerste en mag het goud meenemen. Omdat hij in deze categorie weinig concurrentie heeft, loopt hij later ook nog mee bij de B junioren en pakt daar de derde plaats. Ook Rowan van Dongen zien we aan de start bij de vrouwen senioren. Halverwege wordt ze overvallen door kramp in de kuiten, maar na een snelle massage aan de kant van het parcours kan ze toch weer verder en weet het tempo weer op te pakken. Ze loopt naar de zesde plaats.

Bij de heren senioren is het Ahmed Abubakar van DAK Drunen die er met het goud vandoor gaat na een sterk gelopen wedstrijd.

Reacties

article
104185
Aan de afsluitende cross van het regio 13 circuit, de Atledo Cross in de Duiventoren,
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190204/geslaagde-atledo-cross-in-duiventoren/
2019-02-04T20:41:11+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/02/04204107/atledo0402.jpg
Sport