Dongense Darts Competitie

Foto: CC0 Creative Commons

Voor de Eerste –en Tweede divisie is er hierna nog 1 ronde te gaan, maar voor de Ere Divisie is het de laatste reguliere ronde. Maar ook al is er hierna nog een ronde te gaan, Het Karrewiel 13 is kampioen geworden in de Eerste Divisie. Nie te pijle dat de laatste weken toch weer wedstrijden ging winnen kreeg er in Het Karrewiel flink van langs. 11-2 de score voor Het Karrewiel 13 die niet meer te achterhalen zijn. Op Dreef 3 moet dan maar proberen bij de eerste 3 te komen. Zaak dus om Falcon te verslaan. Op Dreef 3 nam een 6-0 voorsprong voordat alcon wakker werd. De laatste 4 punten waren ook voor Falcon dat zo de score op 8-5 voor Op Dreef hield. 4P drukte New Bundy’s nog vaster op de laatste plaats. 11-2 de winst voor 4P dat gelijk seizoenrecord is voor 4P. Voor New Bundy’s gooide Justin Schouten een 124 finish. Voor 4P gooide Albert Kennekens een 180 en finishte Sjoerd van Dijk 91. Van Vrolijke Bull tegen Het Karrewiel 2 is geen uitslag bekend. Gijle Peile was deze ronde vrij. De 180 teller staat nu op 24. Het Karrewiel 13 dus kampioen. Daarachter strijden Gijle Peile, Op Dreef 3 en Nie te Pijle nog voor de ere plaatsen.

No Score zet een grote stap op weg naar de titel in de Tweede Divisie. Het Karrewiel 1 werd net als in de eerste ontmoeting met 10-3 verslagen. No Mercy dat 2-e stond heeft zelf de kans om zeep geholpen door te verliezen van Pijlloos. Bij een 2-2 stand werden alle 501 koppels verloren waardoor de winst al moeilijk ging worden. Pijlloos won dan ook met 9-4 en No Mercy is kansloos voor de titel. Voor No Mercy gooide Nick van Kuijk een 180 en finishte 98. Het Vaartje 2 heeft nog altijd kans. Ook na de wedstrijd tegen Het Vaartje 1. Bij een 5-3 tussenstand waren alle resterende punten voor Het Vaartje 2 dat zo kon winnen met 10-3. DVDVD werd wat te laat wakker tegen HBHB. Stand was 0-7 toen het eerste punt werd binnen gehaald. Eindstand was 4-9 voor HBHB met een 103 finish voor Rob van Dongen. Darth Vader won voor een 2-e maal van TROTS. Maar vanzelf ging het niet. Het resultaat was een kleine 7-6 zege van Darth Vader. De 180 teller staat nu op 6. No Score heeft 7 punten nodig om zeker te zijn voor het eerste kampioenschap. Het Vaartje 2 staat nu op plaats 2 en No Mercy is derde.

In de Dongense Ere Divisie waren de 4 teams voor de play-offs bekend, maar de volgorde nog niet. The Dartons speelden ook tegen Malle Bull. Bij een winst van Malle Bull met meer dan 3 punten verschil zou Malle Bull de eerste plaats pakken. Daarmee kom je uit tegen de nummer 4 in de play-offs. Maar zou werkt niet. The Dartons waren veel te sterk en won erg ruim de wedstrijd. 11-2 de winst met 3x een 180 voor Mark Goos en uitworpen van wiek Claassen van 122 en 134. Voor Malle Bull gooide Pim van Boxel 2x een 180. Triple Trouble en Op Dreef stond ook exact gelijk op plaats 3. Triple Trouble speelde uit tegen De Valk 1. Mede door de koppels tac/tics wist Triple Trouble met 9-4 te winnen. Sandra van Halderen (De Valk) noteerde een 180. Game Shot Sala ontving Op Dreef 12. Game Shot had geen enkel antwoord op Op Dreef dat makkelijk won met 12-1. Op Dreef is daarmee op plaats 3 geëindigd en Triple Trouble op 4. Voor Op Dreef gooide Peter Groeneveld een 180. Ondanks een laatste overwinning van De Tobbers blijft het toch laatste. BSEIDREN werd in eigen huis op het laatste moment met 7-6 verslagen. Antoine Zanoni van De Tobbers finishte 110. De 180 teller is uitgekomen op 86 stuks. The Dartons op 1. Malle Bull op 2, Op Dreef 12 op 3 en Triple Trouble is 4.

Komende vrijdag 1 Feb is de laatste ronde voor de Eerste en Tweede Divisie en zaterdagmiddag 14:00 zijn de play-offs om het kampioenschap in de Ere Divisie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen