TEC laat niets heel van VV Dongen

Foto:

Dat het moeilijk zou worden tegen koploper TEC was vooraf aan de wedstrijd al duidelijk. TEC had vorige week met 1-6 op de broek gehad van OSS 20 en kwam getergd naar Dongen. Daar lieten de mannen uit Tiel niets heel van het B-team van VV Dongen. Met 1-5 kregen de mannen van Ruud Kaiser een pal slaag van jewelste.

Door Frank van Heteren

Het lag niet alleen aan het matige spel van VV Dongen waardoor TEC vrij spel had om te doen en laten wat het wilde. Na 20 minuten spelen moest VV Dongen twee keer gedwongen wisselen en dat zette alle mooie plannen die Kaiser die middag had bedacht in de ijskast. Rechtsback Pereira verliet het veld na 6 minuten nadat hij zijn hamstring verrekte en linksbuiten Anouar Moukouh bleef na een hard duel liggen en kon niet verder. Hun vervangers Marouan Moukouh en Ilias Tigarti moesten zonder enige vorm van warming-up het veld op. Tel daarbij op dat Remon Koenen, Thomas Schilders en Jan Gerrits geblesseerd op de tribune zaten dan kon je na de wissels spreken van een veredeld B-team.

TEC profiteerde niet direct en was slordig in hun aanvalsdrift. Passes kwamen niet aan en echte kansen werden niet gecreëerd. VV Dongen hield alleen maar tegen en hoopte zo nu en dan op een uitval. Tot de 30e minuut was er eigenlijk niets aan de hand totdat centrale verdediger Mitchell van der Stappen in de fout ging. Hij schatte een diepe bal in eerste instantie goed in en wilde met zijn hoofd terug koppen op doelman Sprangers. De kopbal bleef hangen en TEC- aanvaller Koç ontfutselde hem de bal. Met een snelle pass bereikte hij de geheel vrijstaande van den Assem die rustig binnenschoot.
Nog geen 10 minuten daarna profiteerde Vink van een fout in de verdediging van VV Dongen en maakte de 0-2. Iedereen zag de bui al hangen, want VV Dongen was nog geen moment voor het doel van van der Sman geweest. Maar nog geen minuut na de 0-2 ging hij enorm in de fout bij een terugspeelbal en liet zich de bal afnemen door Tom Kolkert die meteen Kools bediende. De 1-2 kwam letterlijk uit de lucht vallen.

De aansluitingstreffer net voor rust zou misschien wat motivatie kunnen geven voor het tweede gedeelte. Met Robin de Man voor Daan Poelmans probeerde Kaiser nog wat aanvallende impulsen toe te voegen aan het zwalkende elftal. En inderdaad leek het nog even een wedstrijd te worden, maar schijn bedroog het werkelijke lot dat boven Sportpark de Biezen hing. De 1-3 van Kuiper was de mokerslag en VV Dongen kreeg in de minuten daarop nog twee treffers te verwerken. Het lag aan de onzorgvuldigheid van TEC dat de uitslag niet hoger werd. Het eens zo machtige VV Dongen kon niets anders doen dan hopen dat arbiter Vroncken op de 90 minuten zou affluiten. Dat deed hij en VV Dongen werd uit het lijden verlost en mag zich gaan opmaken voor weer een lastige tegenstander. Aanstaande zondag spelen ze tegen GOES dat afgelopen zondag met 3-2 verloor bij Westlandia. Aanvang 14.00 uur

Reacties

article
104051
Dat het moeilijk zou worden tegen koploper TEC was vooraf aan de wedstrijd al duidelijk.
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190130/tec-laat-niets-heel-van-vv-dongen/
2019-01-30T19:40:26+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/08120741/vvdongen1819.jpg
Sport