Mari Loonen kampioen derde klasse pk Bandstoten B.V. De Valk

Foto:

Dit jaar vindt voor de 44e keer het persoonlijke kampioenschap bandstoten plaats. Het toernooi wordt georganiseerd door B.V. De Valk / De Bobo’s en wordt onder auspiciën van de D.B.B. verspeeld in café de valk. In het toernooi spelen in totaal 83 biljarters, die zijn onderverdeeld in 6 klassen.

Als extra toetje spelen na afloop van het toernooi de 6 kampioenen op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart om een leuke prijzenpot in de superfinale. Vorige week werd de finale verspeeld in de 3e klasse. Alle deelnemers dienden 25 caramboles te behalen. Na voorwedstrijden in 3 poules plaatsten de beste 5 zich voor deze finale. Onder kundige arbitrage van Arthur Emmen en Rutger van der Kaaij speelden Piet Ackermans en Mari Loonen, beiden van b.v. excelsior de 1e partij tegen elkaar, in 30 beurten wist Mari te winnen. Dick van Zwietering van b.v.de koude tap en Dim van Groesen van b.v. de bobo’s, speelden de volgende wedstrijd, in 21 beurten was Dim aan de meet. Toon Verbunt, van b.v. het vaartje, kwam voor de eerste keer aan tafel en speelde tegen Mari, in 24 beurten wist Mari ook deze wedstrijd te winnen. Piet klopte vervolgens Dim in 18 beurten. De laatste wedstrijd van dag 1 ging tussen Dick en Toon, Dick pakte in 1 beurten zijn eerste winst. Na de 1e dag voerde Mari Loonen met 2 gewonnen partijen de ranglijst aan.

Op dag 2 was de arbitrage in de vertrouwde handen van Ger Kerst en Theo in ’t Groen. In de 1e wedstrijd wist Toon zijn eerste winst te pakken tegen Dim in 27 beurten. Dick boekte zijn 2e winst tegen Piet in slechts 15 beurten. Mari kwam door winst op Dim in 27 beurten al op 6 punten, en was met Dick de enige kanshebber voor de titel. Toon pakte vervolgens ook zijn 2e winst tegen Piet in 26 beurten. De laatste wedstrijd ging tussen Dick en Mari, bij winst of remise was Mari kampioen, mocht Dick winnen dan volgde er nog een barrage partij. Dick hield de kansen in eigen hand en klopte Mari in 28 beurten. Hierdoor volgde er een barrage, hierin was Mari in topvorm en in slechts 16 beurten won Mari, Dick achterlatend op 12 caramboles en werd de kampioen in deze klasse, proficiat. Door dit kampioenschap is Mari ook zeker van deelname aan de superfinale die plaats vindt tussen de 6 kampioenen, de kampioenen Ger Kerst in de 4e klasse, Hans Boutier in de 5e klasse en Rutger van der Kaaij in de 6e klasse hadden zich hiervoor al geplaatst.

De beste partij, 15 beurten, ging naar Dick van Zwietering en de hoogste serie van 10 werd behaald door Toon Verbunt en Piet Ackermans. Na afloop reikte wedstrijdleider Jan Smans de prijzen uit aan de deelnemers.

Komend weekend wordt een aanvang gemaakt met de voorwedstrijden in de 2e klasse.

Foto boven: v.l.n.r. Dim, Dick, Piet, Toon en kampioen Mari

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen