Duur puntenverlies heren De Vennen

Foto:

In de wetenschap dat SBC2000 in het Bredase thuisbad nog wel eens wil stunten tegen hoger geplaatste tegenstanders begonnen de heren van De Vennen zaterdag aan hun uitduel. Die wetenschap was echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen. Dames 1 begon voortvarend aan het uitduel bij BZ&PC in Bodegraven maar moest uiteindelijk met ruime cijfers de punten uit handen geven.

Heren 1 had zaterdag meermaals het idee niet alleen tegen 7 tegenstanders te spelen maar ook tegen 2 arbiters. Deze hadden niet veel op met de wijze waarop De Vennen pleegt te verdedigen en straften dat af met een ongekend hoog aantal (5) strafworpen. Daarvan vielen er 2 in de slotminuut van de derde periode en het gaatje dat de thuisploeg daardoor sloeg, van 9-7 naar 11-7, kon De Vennen in de slotperiode niet meer dichten. Onder andere door te gehaast en slordig spel bij een viertal manmeers kwam De Vennen niet verder dan 13-11, een dure nederlaag die de mannen weer terugwerpt naar de 4e stek op de ranglijst. Lars van Oosterbosch was met 4 treffers scherpschutter aan Dongense zijde en zag zijn scorend voorbeeld gevolgd worden door Tim Schalken, Mart Graauwmans, Tom Wolf (allen 2x) en Geert Huijben.

Dames 1 trof in BZ&PC één van de sterkere teams in de tweede competitiehelft waarin zich na 3 speelrondes al een onderscheid aftekent tussen de bovenste 4 en de onderste 4 ploegen, waaronder De Vennen. Toch namen de dames in de eerste periode via treffers van Fleur Wolf en Rachel de Vet ‘brutaal’ een 1-2 voorsprong maar die luxe kon helaas niet vastgehouden worden. Met name in de tweede periode, waarin wel Judy Goossens 2 keer wist te scoren, bouwde de thuisploeg de voorsprong flink uit waarna het in de tweede wedstrijdhelft zaak was de schade te beperken. Treffers van Laura Evers, Demi Waijers en Janneke Steenks brachten het totaal voor De Vennen op 7 maar de thuisploeg zette daar aan de eindstreep 17 doelpunten tegenover.

A.s. zaterdag de eerste thuisduels van 2019 met om 16.40u dames 1 dat het opneemt tegen VZV uit Velsen en daarna vanaf 17.50u heren 1 dat de strijd aanbindt met rode lantaarndrager Nuenen. Daarvoor (vanaf 15.00u) en daarna zijn er uiteraard ook wedstrijden van jeugdteams en de overige seniorenploegen in zwembad De Vennen.

Reacties