Nicole Kimenai kringkampoen dressuur klasse Z1

Foto:

Diverse amazones van PSV De Edele Hoefjes namen deel aan de selectiewedstrijden voor de Brabantse Kampioenschappen Indoor. Het is Nicole Kimenai weer gelukt om een titel te bemachtigen bij de kampioenschappen. Samen met haar pony Tongerenhof Aramis heeft ze in de klasse Z1 ook de laatste selectiewedstrijd gewonnen. Deze keer met score van 69%. Nicole heeft samen met Tongerenhof Aramis alle selectiewedstrijden gewonnen. Ze zijn dan ook kringkampioen klasse Z1 geworden.

Naast Tongerenhof Aramis heeft Nicole nog een pony waarmee ze wedstrijden rijdt. Met Tongerenhof Cullinan heeft ze een volgende topper klaar om mee te gaan starten. Afgelopen seizoen heeft ze Tongerenhof Cullinan een aantal keren hors concours gestart om deze jonge pony al wat wedstrijdervaring op te laten doen. Dus ook van deze pony zullen we vast meer gaan horen!
Naast Nicole is ook Inge de Muijnck geselecteerd voor de Brabantse Kampioenschappen Indoor 2019. Zij zal samen met haar pony Hulstkamp’s Clarissa starten in de klasse M2 omdat ze zich als derde geselecteerd heeft bij het kringkampioenschap. Na de Brabantse Kampioenschappen zal Inge haar pony uit gaan brengen in de klasse Z1 en dat te bedenken dat ze in september 2016 pas voor het eerst gestart is in de klasse B.

Haar zus Linda de Muijnck sluit haar ponytijd af met als eindniveau in de dressuur Z2. Ze heeft ondanks blessures van zowel pony als amazone toch nog vijf winstpunten weten te verzamelen in Werkendam wat een eerste prijs betekende. Kortom een mooie prestatie van deze combinatie die in twee jaar tijd van L2 naar de klasse Z2 is gegaan.
Ook Babette Bleeker heeft een startbewijs in de pocket voor de klasse Z1. Dus ook zij zal met haar pony Chabalito B gaan schitteren. PSV De Edele Hoefjes is dus goed vertegenwoordigd in de klasse Z1!

Babette’s zus Janneke Bleeker staat eerste reserve om met haar pony Haston be Happy in de klasse M2 te starten op de Brabantse Kampioenschappen. Natuurlijk hoopt ook zij om uiteindelijk te mogen starten. Na de kampioenschappen maakt Janneke de overstap naar de klasse Z1.

Reacties