Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen spelen mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 19 januari 2019.

Team Dongen 1 had een uitwedstrijd tegen JBC Nederkerk 2. Ondanks de goede inzet van onze spelers zat het allemaal niet mee en moesten we met lege handen naar huis. Debet aan het grote verlies was zeker wat lichamelijke ongemakken en een verschrikkelijk moeilijke grit baan waar op gespeeld moest worden. Eerste ronde: doubletten. Doublet 1, Kees Jacobs en Hans v Troost kregen met moeite vat op de baan en wonnen met 13-9. Doublet 2, Cor Timmermans en John van Rooden kwamen geen moment in hun spel en verloren met 2-13. Doublet 3, Karel Seebregts en Andre de wijs kwamen te laat op gang en verloren met 5–13 Tweede ronde: Tripletten. Triplet 1, Kees–Karel–Andre kwamen in het begin niet aan aanvallen toe en waren daarna te laat 9-13. Triplet 2, deze partij van Hans–Cor–John liep heel goed en wonnen verdiend met 13–5. Derde ronde: doubletten. Doublet 1, Kees–Hans hadden de winst voor het grijpen maar konden het bij een stand van 12-11 niet uitmaken en verloren helaas met 12-13. Doublet 2, Cor–John haalde niet hun niveau door de oog problemen van Cor. Het verlies was grotendeels te verklaren waardoor men niet het niveau konden halen dat nodig was voor winst en verloren met 6-13. Doublet 3, Karel–Andre konden maar niet wennen aan de moeilijke grit baan en verloren met 8-13. Maar ondanks ons verlies daar en de moeilijke baan was het een sportieve en gezellig dagje boulen.

Team Dongen 2 speelde thuis tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss. Zij begonnen hun doublet-partijen met de bedoeling om ongeslagen te blijven. In de eerste ronde doubletten beten Wil en Annemie v/d Dungen de spits af en wonnen met 13-5. Jean Michel en Joke Lobo deden het ook goed en wonnen met 13-11 maar bij Jan en Yvonne Verbeek zat het een beetje tegen en verloren dan ook maar net met 12-13. Tussenstand 2-1 voor Dongen. Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Jean Michel wonnen zeer overtuigend met 13-1, dus het ging best lekker. Jan, Yvonne en Annemie gingen ook lekker en wonnen met 13-5. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zag er rooskleurig uit, nu nog 1 partij voor de winst van deze dag. In de 2e ronde doubletten wonnen Jan en Yvonne hun partij met 13-11, Wil en Annemie deden het ook goed en wonnen 13-10. De stand was op dit moment 6-1 voor Dongen 2. Jean Michel en Joke wisten ook hun partij te winnen en wel met 13-8. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 7-1 voor Dongen 2. Dus hiermee blijft Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie en vergroot hiermee zijn voorsprong zelfs. De volgende wedstrijd staat gepland op 2 Februari 2019 uit tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Middelburg 3 en maar verloren helaas na een spannende strijd met 5-3.

Team Dongen 4 gingen naar de Walnoot 1 in Boxtel voor hun 1e NPC wedstrijd in 2019.
Ze begonnen met frisse moed aan de doubletten ronde. Wim Koreman en Willy Boersen zijn goed op dreef en wonnen hun partij met 13-2. Corrie Koreman en Wim Boersen hadden meer moeite met de banen maar wisten de partij wel naar zich toe te trekken met 13-9. Ook Karin Janssen en Ruud v. Dijk wisten hun partij te winnen na een lange partij met 13-10.
Bij de tripletten ronde ging het goed. Wim en Willy Boersen met Corrie Koreman wonnen de partij met 13-5 en Wim koreman met Ruud en Karin sloten hun partij af met een winst van 13-10. Met een tussenstand van 5-0 was dus de overwinning is al binnen maar ze gingen in de 3e ronde doubletten proberen om ook hier de partijen te winnen.
Wim Koreman en Willy Boersen waren opnieuw goed bezig en wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 13-1. Bij de andere partijen ging het gelijk op dus bleef het spannend tot de laatste méne. Karin en Ruud wisten het net niet te redden en verloren met 12-13. Wim Boersen en Corrie Koreman konden de winst pakken met 13-12. Dus met een 7-1 overwinning gingen ze huiswaarts. Prima prestatie.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook Dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen