Atledo crosst in Rijen de Spiridoncross

Foto:

Een echte winterse cross is het. Koud met een zonnetje De atletiekbaan van Spiridon is wit gekleurd. Gelukkig maakt die geen onderdeel uit van het parcours. De Spiridoncross vindt plaats op een hard bevroren ondergrond zijn het de Specials die als eerste de ronde van ruim 1 kilometer af mogen leggen.

Geen startpistool maar aftellen naar de start. Vanaf het begin neemt Colin Bressers de leiding om die niet meer af te staan Zijn tijd van 3 minuut 53 mag er ook zijn! Weer mag hij de gouden medaille meenemen. Dan zijn de c-pupillen aan de beurt. Liam le Sage doet voor het eerst mee aan een cross. Jelle Jansen, Mike van der Galien en Willem de Jong zijn de meer ervaren crossers in deze groep. Het was zwaar maar ze hebben er van genoten. Willem wist opnieuw een podiumplek op te eisen en mocht met het brons naar huis, hoewel hij meer aandacht had voor de snoepzak die alle atleten na afloop ontvingen. Bij de jongens b-pupillen waren er 5 Atledo-ers tussen de 24 deelnemers. RamonDerks, Goof Schoormans en Jasper Broeders bleven bij elkaar in de buurt en finishten als 19,20 en 21e Milan Bavius rende naar een 14e plek en Siebe van der Lee die een mindere start had wist zich naar een 5e plaats terug te knokken.
Bij de meisjes a-pupillen zien we Eva den Boer en Nieke Westerveen als 2e jaars en Anouk Rutjes als eerste jaars bij de maar liefst 28 deelnemen. Voor Nieke is het een speciale dag, haar vader is jarig.

Het geeft haar vleugels. Een groot deel van de cross loopt ze eenzaam voorop. Goud voor Nieke! Eva geeft alles en haalt de 9e plek en Anouk word 13e. Echt een knappe prestatie. Bij de a pupillen jongens treffen we Fenn Oerlemans, Jurre Verschure, Yuri Derks, Floris den Boer en Lucas Rutjes aan de start in een maar liefst 35 deelnemers tellend veld. In een late eindsprint weet Lucas nog net de 3e podiumplek te veroveren achter de Hilversumse tweeling Tijmen en Florian van Wijchen. Floris haalt in zijn 3e cross een mooie 11e plek vlak voor Yuri die 13e wordt. Jurre weet net Fenn voor te blijven ze worden 32 en 34. Met nog twee crossen te gaan is er nog volop strijd in het regioklassement en voor het Atledo crosskampioenschap.

Verslag: Monica Snepvangers

Reacties