Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 05 januari 2019.

Team Dongen 1 speelde  in speelronde 7 van de NPC, tegen Bommequet 1 uit in Roosendaal. Deze keer verliep ronde 1 (doublet) een beetje moeizaam voor Dongen. Team Pierre de Jong en Hans van Troost hadden zeer sterke tegenstanders. Het uiteindelijke resultaat was dan ook 5-13 voor Bommequet. Team John van Rooden en Cor Timmermans hadden het eveneens zwaar. Resultaat 13-3 voor Bommequet. Echter team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren in hun element. Zij behaalde dan ook een klinkende overwinning 13-7 voor Dongen. Tussenresultaat 2-1 voor Bommequet.

In ronde 2 (triplet) kwam Dongen op stoom. Team Cor Timmermans, Andre de Wijs en John van Rooden speelde een formidabele wedstrijd. Resultaat 13-6 voor Dongen. Ook team Hans Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts wisten een uitstekend resultaat te behalen. 13-4 voor Dongen. Tussenresultaat 3-2 voor Dongen.

Ronde 3 (doublet) werd heel spannend. Team Cor Timmermans en John van Rooden konden ondanks een goed gespeelde wedstijd deze toch niet in winst omzetten. Resultaat 3-13 voor Bommequet. Team Karel Seebregts en Andre de Wijs waren niet te sluiten en wonnen dan ook met 13-11. Tussenstand was nu 4-3 voor Dongen. De laatste wedstrijd moest dus uitwijzen of het een gelijkspel of een overwinning zou gaan worden. Dit moest beslist worden door team Pierre de Jong en Hans van Troost. In het begin van de wedstrijd was Bommequet duidelijk de sterkste. Bommequet kwam voor te staan met 10-5. Maar zoals altijd zijn team Hans en Pierre dan op hun sterkst. Het krabbelde terug door sterk spel tot 11-11. Toen werd het pas echt spannend. Dankzij een gemiste schietbal van Bommequet kon Hans van Troost het uitmaken met 2 punten. Resultaat 13-11 voor Dongen.

Eindresultaat 5-3 voor Dongen. Geen slecht resultaat door de op plaats 2 staande Bommequet 1 te verslaan in eigen huis. Volgende wedstrijd uit tegen JBC Nieuwerkerk 2 in Nieuwerkerk aan de Ijssel.

Team Dongen 2 moest thuis spelen tegen Mooie Boule1 uit Berlicum. Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die nu weer 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er weer op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen waren gewoonweg te sterk voor hun tegenstander en wonnen dan ook met 13-4. Johan van Kuijk en Astrid Moorman deden het ook heel goed en wonnen eenvoudig met 13-3 en Jean Michel en Joke Lobo verloren nipt met 11-13. Tussenstand 2-1 voor Dongen. Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Jean Michel wonnen met 13-8, dus het ging best lekker. Johan, Astrid en Annemie gingen ook lekker en wonnen met 13-9. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 4-1 voor Dongen 2. Het zag er rooskleurig uit, nu nog de laatste 3 doublet-partijen.

Johan en Astrid wonnen hun zwaar bevochten partij nipt met 13-12, Wil en Annemie deden het ook goed en wonnen na een 7-8 achterstand met 6 punten in de laatste mène met 13-8. De stand was op dat moment 6-1 voor Dongen 2, Jean Michel en Joke zat het weer niet mee en verloren weer nipt met 12-13. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 6-2 voor Dongen 2. Dus hiermee bleef Dongen 2 nog steeds ongeslagen in de competitie. De volgende wedstrijd staat gepland op 19 Januari 2019 thuis tegen Boules de Boeuf 1 uit Oss.

Team Dongen 3 speelde uit tegen Petangeske 4 uit Bergen op Zoom. Na een spannende strijd werd de eindstand 4 -4.

Team Dongen 4 ging naar Valkenswaard om tegen Dommels Boeleke 3 hun volgende NPC wedstrijd te spelen. In de eerste ronde ging het goed, Wim Boersen en Corrie Koreman wonnen hun partij vrij gemakkelijk met 13-2. Ook Karin Jansen en Ruud van Dijk wisten hun partij te winnen met 13-3. Wim Koreman en Willy Boersen verloren hun partij met 1-13.

Ze begonnen met goede moed aan de tripletten ronde. Wim K. met Ruud en Karin wisten de partij naar zich toe te trekken met 13-4. Bij de andere triplette wilde het eerst niet goed lukken, ze kwamen met 11-6 achter te staan. Maar met even aanzetten wisten Corrie en Willy en Wim Boersen eerst een méne met 5 punten en daarna de laatste 2 punten te pakken. Zo stonden ze nu gelijk en gingen ze de laatste ronde spelen voor een overwinning.

Jammer genoeg wisten zowel Karin met Ruud en Corrie met Wim B. de partijen niet te winnen 4-13 en 5-13. Dus moest de partij met Willy en Wim Koreman gewonnen worden en dit wisten ze met overtuiging te doen 13-4. Zo gingen ze met een overwinning naar Dongen terug, over 2 weken spelen ze weer uit dan in Boxtel.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen