ONI doelpuntrijk winterkampioen en een verrassend ONI 2

Foto:

Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en de blik alweer gericht is op de herstart van de competitie, leek het uw razende reporter wel leuk om even een duikje in het korte verleden te doen.

Nadat de TC zo rond half juni zeer verguld zijnde kon melden dat ONI een echte kwaliteits injectie had gekregen met de aanmelding van enkele zeer ervaren spelers afkomstig van Dongen, Emplina en Olympia werd er in het dorp direct de uitspraak gedaan dat ONI nu wel eventjes voor de titel zou gaan, niets meer en minder! Vol goede moed werd een begin gemaakt met de trainingen en oefenwedstrijden, en ja inderdaad je kon echt wel zien dat het niveau omhoog was gebracht. De beide trainers, Andre van Vugt en Ad Broeders stonden soms glunderend langs de lijn de verrichtingen gade te slaan en voelde dat het goed was. Met de Bekerwedstrijden kon ONI het laten zien en waren de uitslagen wisselend, verlies met 6-3, winst met 4-3 en een gelijkspel 3-3 maakte dat ONI niet verder mocht in de beker, en dat was voor vele de eerste verrassing.!

ONI 2 daarentegen sleepte wel de volgende ronde uit het vuur na prima winstpartijen, schakelde in de 2e ronde DESK eventjes uit met 3-2 maar moest in de derde ronde haar meerdere erkennen in hoofdklasser Hardinxveld, na overigens een prima pot voetbal waarin men een geflatteerde nederlaag moest incasseren. Reikhalzend werd direct hierna uitgekeken naar de competitie start, ONI 1 kon gelijk met de billen bloot in Bergen op Zoom, uit bij Dosko leed men zeer onnodige 3-2 nederlaag, en werd ook duidelijk dat poppetjes nog niet op de juiste plaats stonden.

Thuis tegen Alliance werd deze zure nasmaak weg gespoeld met een 3-0 winst en smaakt het zoet der overwinning naar meer. De volgende thuis wedstrijd kwam Olympia op bezoek, DE DORPEN DERBY was weer een feit, en ONI liet alles wat rood/wit en zwart was de hielen zien, met 4-0 deed ONI het rustig aan. De tot nu toe grootste uitslag behaalde ONI bij Willem II, met 0-9 deed ONI en voornamelijk Sander de Bont Willem II heel veel pijn waarvoor hij nog beloond werd ook met de wedstrijdbal. Een week later moest ook PEURSUM er aan geloven met 4-0
Dvo’60 was misschien wel de meest onderschatte tegenstander en met pijn en moeite werd er een 0-2 winstpartij behaald. Een week later weer een cruciale uit wedstrijd, uit naar The Gunners, ONI liet hier zien hoe het moest en behaalde een dik verdiende 1-4 winstpartij, één concurrent minder was de conclusie.

Helaas lukte het Daan van Beelen hier niet om een record te vestigen, op drie minuten na had hij het record in handen van langst niet gepasseerde doelman. En daar kwam Unitas op bezoek, ONI liet geen spaan heel van de onberekenbare leurse equipe met de 7-1 Een volgende 7 treffer was er uit bij Sc ‘t Zand, hier spande Jaap vd Waarde de kroon met 3 treffers en een wedstrijdbal die geschonken werd door het dames team van t zand. Dan volgt de Vrienden Derby, weinig vrienden in veld, met maar één heerser en dat was ONI met een 4-1 winst partij, dat Oosterhout de 3e helft won deed vele een smile op het gezicht toveren. Hierna de uit match bij Internos, een wedstrijd waarbij ONI zich bijna in de vingers sneed en met veel moeite een 0-1 over de streep trok door een treffer van Jaap vd Waarde, of was het toch een eigen goal? De laatste wedstrijd voor de winterstop was tegen Fc Bergen, ONI leefde zich nog eenmaal goed uit en schoot 8x raak, daar waar 2x 8 ook niet had misstaan, Marc Ravensbergen deed als invaller een aardige duit in het zakje met zijn 2 treffers als invaller.
Met al deze overwinningen heeft ONI zich gekroond tot winterkampioen, dat dit niet genoeg is moge duidelijk zijn, men wil zomerkampioen worden en de beoogde stap naar de 3e klasse gaan maken.

Vele trainers van de tegenstanders zien ONI nu al als kampioen, het is aan ONI om nu net niet in de valkuil van verslapping te vallen, het is er ONI alles aan gelegen om de in gezette weg zonder nederlagen voort te zetten, om straks in Mei met die fel begeerde schaal in de handen te staan. Een mooi cadeau zou het zijn aan vele volgers en echte ONI ers, Sponsoren, Vrijwilligers en voor mensen die door lichamelijke klachten getroffen zijn en die heel kort bij ONI staan, deze ONI ers kijken alle uit naar het binnen halen van de schaal. De mannen van 1 gaan er voor en hopen op uw aller steun in het restant van de kampioensrace.

Het 2e selectie team heeft inmiddels zijn draai ook aardig gevonden in de 2e klas reserve en doet uitstekend mee. Heel heel jammer zijn de onverwachtse uitglijders bij bv Baronie en Prinsenland, had men hier gedaan waar men voor ging dan had een top drie klassering niet vreemd geweest. In tegenstelling tot deze misstapjes zijn er ook verrassingen geweest, zo werd titelkandidaat SCO met een 4-3 verlies terug naar Dommelbergen gestuurd en moest Altena tevreden zijn met een 1-1, 4 punten van 2 teams die zeer zeker een gooi doen naar de titel is toch knap. Tel hier de overige knappe winst partijen bij op en men vind ONI 2 terug op een knappe gedeelde 4e plaats, met uitzicht op meer. Men mag hier spreken van een uitstekende eerste seizoens helft van beide teams, maar de honger naar meer is nog lang niet gestild, de OranjeBlauwe Leeuwen zullen ook in 2019 vechten als leeuwen die opzoek zijn naar hun prooi, een prooi die bestaat uit rechtstreekse promotie en een na competitie prooi voor de OranjeBlauwe leeuwen van ONI 2

Reacties

article
103567
Nu de feestdagen weer achter de rug zijn en de blik alweer gericht is op
https://dongen.nieuws.nl/sport/20190107/oni-doelpuntrijk-winterkampioen-en-een-verrassend-oni-2/
2019-01-07T14:04:21+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2019/01/07140416/oni191.jpg
Sport