Jeu de Boules Club Dongen in NPC

Foto: CC0 Creative Commons

De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder de vlag van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB). Dongen doet dit seizoen weer mee met 4 teams. Hier volgt het verslag van zaterdag 22 december 2018.

Team Dongen 1 speelde uit tegen Nederlek 2. Nederlek speelt thuis bij een andere club omdat zij zelf te weinig banen hebben om alle NPC teams thuis te kunnen laten spelen. Dongen ging daarom op bezoek bij Jeu de Boules club Maasstad in Rotterdam. Zij hebben daar een prachtige locatie. Alle wanden zijn beschilderd in Franse sferen. Werkelijk prachtig om te zien. Terug naar de partijen. In de eerste ronde waren Andre de Wijs en Karel Seebregts nog niet erg op stoom. Ze verloren hun partij. Cor Timmermans en John van Rooden lukte het ook niet om te scoren. Echter Hans van Troost redde de eer door hun tegenstander ruim te verslaan. Stand 2-1 voor Nederlek. In de tweede ronde (triplets) kon team Andre de Wijs, Cor Timmermans en John van Rooden het niet bolwerken tegen Nederlek. Echter team Hans van Troost, Pierre de Jong en Karel Seebregts speelde een prima partij en wonnen ruimschoots. Tussenstand 3-2 voor Nederlek. In de derde ronde hadden Andre de Wijs en Karel Seebregts geen enkele moeite met hun tegenstander en versloegen hun tegenstanders met grote cijfers. Ook Cor Timmermans en John van Rooden scoorden met een klinkende overwinning. Helaas kon dat niet gezegd worden van team Hans van Troost en Pierre de Jong. Ze verloren hun partij. Eindstand 4-4. Volgende ontmoeting uit tegen Bommequet 1 in Roosendaal.

Team Dongen 2 moesten thuis tegen AmitiƩ Best 2 uit Best. Dit was alweer de 6e speeldag in de NPC voor Dongen 2. Dongen begonnen hun doublet-partijen vol goede moed tegen de tegenstander die 2e stond in de ranglijst, dus ze waren er op gebrand om te winnen. Wil en Annemie v/d Dungen moesten nog even wennen na hun welverdiende vakantie, en redde het net niet en verloren met 10-13, Johan van Kuijk en Yvonne Verbeek deden het beter en wonnen met 13-10 en Jan Verbeek en Joke Lobo wonnen met 13-6. 2-1 voor Dongen, dus een goed begin. Daarna volgden de tripletpartijen. Wil, Joke en Annemie verloren heel overtuigend met 5-13, en Jan, Yvonne en Johan wonnen heel overtuigend met 13-3. De tussenstand kwam hiermee op een voorsprong van 3-2 voor Dongen 2. Het begon er toch wel op te lijken dat dit erom zou spannen vandaag, aangezien het een lastige tegenstander is. Dus ze begonnen de laatste ronde in de wetenschap dat ze minimaal 2 partijen moesten winnen voor de winst. Johan en Yvonne wonnen hun partij met 13-8, Wil en Annemie wisten wederom niet te winnen en verloren hun partij met 10-13. De stand was op dat moment 4-3 voor Dongen 2, dus nu was het aan Jan en Joke om de dag met winst af te sluiten, maar met een 1-10 achterstand was dit een zware dobber. Zej wisten zowaar de partij door hun eigen vastberadenheid toch nog met 13-11 te winnen. Een hele knappe prestatie. De eindstand voor deze dag kwam daarmee op 5-3 voor Dongen 2. Dus hiermee blijft Dongen 2 ongeslagen in de competitie. De volgende wedstrijd staat gepland op 5 Januari 2019 thuis tegen Mooie Boule 1 uit Berlicum.

Team Dongen 3 speelde thuis tegen Va-Tous 3 uit Breda. En wisten een klinkende overwinning te behalen van 6 -2. Dongen 3 staat nu fier bovenaan in hun klasse.

Team Dongen 4 was vandaag vrij en spelen op 5 januari hun volgende wedstrijd in Valkenswaard.

De standen en wedstrijdschema zijn te zien op:
Team Dongen 1: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4004-18-19
Team Dongen 2: https://nlpetanque.nl/4e-divisie-4003-18-19
Team Dongen 3: https://nlpetanque.nl/5e-divisie-5006-18-19
Team Dongen 4: https://nlpetanque.nl/6e-divisie-6005-18-19

Komende tijd zullen er allerlei toernooien plaatsvinden in Dongen en daarbuiten waaraan ook dongense teams deelnemen. Misschien is uw belangstelling gewekt en vooral op de dinsdagmiddag is het een mooie gelegenheid om eens een balletje mee te gooien om te proberen of deze sport iets voor u is. Overigens elke woensdagavond, dinsdag- en zaterdagmiddag en zondagmorgen wordt er gespeeld. Wij zijn te vinden in de Deken Batenburgstraat 2 (links naast het zwembad)

Reacties

article
102991
De Jeu de Boules Club Dongen speelt mee in de Nationale Petanque Competitie (NPC) onder
https://dongen.nieuws.nl/sport/20181224/jeu-de-boules-club-dongen-in-npc/
2018-12-24T15:01:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/88/2018/10/08100100/jdbnieuw.jpg
Sport